Jumbo-Visma blijft strijdbaar: “Roglic neemt geen genoegen met een podiumplaats”

woensdag 31 augustus 2022 om 09:38
Jumbo-Visma blijft strijdbaar: “Roglic neemt geen genoegen met een podiumplaats”

foto: Cor Vos

Na tien etappes in de Vuelta a España is duidelijk dat titelverdediger Primož Roglič voorlopig zijn meerdere moet erkennen in Remco Evenepoel. Na de tijdrit richting Alicante is het verschil in het algemeen klassement opgelopen tot 2m41s in het voordeel van de Belg. Van capituleren is echter nog geen sprake binnen het kamp van Jumbo-Visma, de ploeg van Roglič.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Ploegleider Grischa Niermann beseft in gesprek met het Algemeen Dagblad dat Evenepoel er momenteel bovenuit steekt. “Hij was duidelijk de sterkste in alle drie de bergritten. Hij heeft ook een supersterke ploeg, dat hebben we de laatste dagen gezien. Als Remco drie weken op dit niveau kan presteren en hij geeft geen krimp, dan wordt het lastig om hem uit de trui te rijden. Niet alleen voor ons, maar voor iedereen.”

Toch hopen ze bij Jumbo-Visma nog op een ommekeer in de tweede en derde week. “Primož heeft in de Giro ook wel eens minuten voorgestaan op de concurrentie en toen hebben we ook niet gewonnen”, schetst Niermann. “Er zijn nog twee weken te gaan en er kan nog veel gebeuren. Primož is wel opgestapt met de ambitie om te winnen en mee te doen. Dat doet hij ook. Evenepoel steekt er bovenuit, maar het is niet zo dat Primož naar huis wordt gereden.”

Risico’s 
“Wij blijven dus strijdbaar. Hij neemt geen genoegen met een podiumplaats. Primož is hier om de Vuelta te winnen. Nog steeds. Die ambitie moet je ook hebben. Ik zal dat relativeren en zeggen dat het podium ook mooi is, maar Primož gaat niet naar Madrid rijden om een derde plek te verdedigen. Als je wilt winnen, moet je bereid zijn te verliezen en risico’s te nemen. Daar is hij toe bereid.”

Dit artikel delen:

27 Reacties

Limal 31 augustus 2022 om 09:52

Goed zo, die instelling kan deze Vuelta enkel leuker maken!

Roglic weet inderdaad wat het is om voor te staan in een AK en uiteindelijk toch niet te winnen. Die ervaring komt nu van pas om er tot de laatste bergrit voor te strijden. Als Belg hoop ik dat Evenepoel het nu al haalt en we eindelijk van het “De Muynck ’78” spook verlost zijn, maar als neutrale wielerfanaat mag het van mij zeker ook op een spannend duel uitdraaien met iemand anders als winnaar.

8
Tony 31 augustus 2022 om 10:24

Dat Primoz na een slechte voorberijding tweede staat zegt genoeg wat een kop er op deze man zit. Hij zal pas opgeven na de streep in Madrid. Het zou echt spannend worden als Remco een slechte dag heeft. Remco heeft een topvoorbereiding gehad dus we zullen zien.

2
De Dikbilgorgel van Dorestad 31 augustus 2022 om 10:58

Maar ook over het niveau van de tegenstand.

Hopelijk krijgen we nog oorlog in de vorm van demarrages van halve pelotons met mannen op 10-15 minuten.

0
Panamaman29 31 augustus 2022 om 12:01

@ De Dikbilorgel van Dorested. Etappe 13 leent zich daar misschien wel voor, aardig heuvelachtig. Als Dennis een goeie dag heeft daar doortrekken, wat hulp van de Ineos mannen en movistar en wellicht kan je hem daar dan ofwel isoleren ofwel verassen a la contador in 2016. Aan de andere kant als ie meezit en maar wel geisoleerd is zie ik niet echt een manier om dan nog van evenepoel af te raken.

-1
Marlin 31 augustus 2022 om 12:41

@Tony
Wat bedoel je met een slechte “voorberijding” ? Wordt er dan “voor bereden”? Net zoals sommige beklimmingen in de Vuelta “stijl” zijn volgens sommige WF’ers. Of er wordt af en toe een “coupe” gepleegd. Ik ben er nog steeds niet uit of daarmee een coupe aardbeien of een coupe brésilienne bedoeld wordt. Geef mij maar een “zudoraanze”. Kwestie van op het kleuterniveau van de duimpjes te blijven.
Alle gekheid op een stokje. Bij WF blijft het wachten op een verhoogd niveau, zowel qua inhoud als qua taal.

0
djerkson 31 augustus 2022 om 13:15

Hij lijkt alleszins te beteren gezien zijn sterke tijdrit. Qua taaiheid/ervaring heeft hij ook een (of meer) streepje voor, dus qua spanning kan het hopelijk wel.

0
ssj 31 augustus 2022 om 09:44

Goede instelling. Temeer omdat Evenepoel nog nooit een grote ronde heeft uitgereden en er dus ook zomaar doorheen kan vallen. Ondanks dat dit laatste nu nog niet het geval lijkt.

4
hjjanssen1973 31 augustus 2022 om 10:05

Strijdbaar inderdaad, en hij heeft nog kans, maar alleen als REV er doorheen zakt. Tot nu toe is REV ongenaakbaar, maar of hij dit kan volhouden is de grote onbekende. Ik vermoed eigenlijk van wel. Hij lijkt vooral mentaal flink gegroeid.

2
Binda 31 augustus 2022 om 11:20

REV kan natuurlijk ook zomaar een coronavirusje binnenkrijgen. De kans dat je daardoor uitvalt ligt tegenwoordig vrijs hoog.

-1
Angelo Pauwels 31 augustus 2022 om 13:35

@ Binda, Wat je een ander toewenst kan zomaar bij je eigen favoriet terecht komen, ik zeg het maar.

0
Marlin 31 augustus 2022 om 12:44

Goede ingesteldheid van Roglic. Toch zal hij ondertussen al door hebben dat een eindzege er enkel nog inzit als Evenepoel helemaal kraakt. Op het vlak van conditie en zelfs niveau (zijn beste jaren liggen duidelijk achter hem) komt hij duidelijk tekort.

2
mattje123 31 augustus 2022 om 14:09

Hoezo liggen zijn beste jaren duidelijk achter hem? Het is gewoon volledig duidelijk dat hij nog niet helemaal hersteld is van die vreselijke val in de tour, in topvorm had hij iedereen, behalve Evenepoel, in deze fase van de Vuelta al op behoorlijke afstand gezet. Hij won dit jaar bijvoorbeeld nog met overmacht Parijs-Nice en de Dauphine. 2 grote etappekoersen die alleen echt grote renners kunnen winnen. Hij heeft daarnaast ook nog diverse etappes gewonnen. Met zijn 32 jaar is hij voor een wielrenner ook nog niet echt oud te noemen.

0
Baroudeur Baroudeur 31 augustus 2022 om 17:35

Met overmacht Parijs-Nice en Dauphiné? In Parijs-Nice moest grote broer Van Aert het weer oplossen voor hem. In de Dauphiné was Vingegaard al duidelijk beter…

0
S. Morgenstern 31 augustus 2022 om 18:02

Overmacht lijkt me ook wat overdreven, maar er wordt de andere kant op ook tamelijk overdreven gedaan over het mindere niveau waarmee hij die rondjes won.

Uiteindelijk was er in de laatste rit van Parijs – Nice één klassementsrenner beter, maar was hij alle andere ritten weldegelijk oppermachtig. Hij wint de ronde met een halve minuut voorsprong op Yates, de rest staat vervolgens een straatlengte achter. Dat laatste was in de Dauphine ook het geval, enkel Vingegaard staat met 40 seconden achter nog in de buurt.

1
chasse patat 31 augustus 2022 om 10:23

Ik ben vooral benieuwd hoe Remco op hoogte presteert. De etappe van zondag zal denk ik dan ook bepalend worden of hij het gaat halen. Daar liggen dan ook vooral de kansen van Mas en Roglic.

1
Baukema Tomoulin 31 augustus 2022 om 14:35

Ik denk eerder dat Roglic ‘glorieus’ vierde wordt dan dat ie het rood nog afpakt van Evenepoel. Bergop is ie niet beter dan Rodriguez en Mas en dat ‘beter in de wedstrijd komen’ waar iedereen het over heeft zie ik ook niet. Hij is bergop grillig en de tijdrit is ok, maar niet extreem goed.

1
Wheely 31 augustus 2022 om 10:18

Mooie uitgangspositie voor Roglic, hij heeft ‘m al drie keer gewonnen en de ritzege heeft hij deze editie ook al op zak. Hoeft voor de ploeg ook niet voor de punten te rijden. Niks te verliezen dus, gewoon afwachten tot de rode smurf wat tekenen van zwakte vertoont en dan toeslaan.

0
De Dikbilgorgel van Dorestad 31 augustus 2022 om 10:47

Precies. Alleen zal hij het verschil allicht niet kunnen maken met zijn relatief beperkte fitheid en qua ploeg vraag ik het me ook af. Maar kundig surfen op de golven die er in de tweede helft van een Vuelta altijd zijn kan veel opleveren.

-2
ken dcq 31 augustus 2022 om 10:53

@Wheenie, nu al op zoveel achterstand staan is nu ook niet zo’n goede uitgangspositie vind ik. Zeker omdat Roglic dit jaar niet zo’n buitengewoon goed jaar aan het rijden is, hij is niet slecht natuurlijk maar tov de voorbije jaren is hij toch minder sterk.

1
Wheely 31 augustus 2022 om 11:04

Hij zal het vooral moeten hebben van een slechte dag van Evenepoel inderdaad en dan zelf taai genoeg zijn om door te pakken. Als de verhoudingen blijven zoals ze nu zijn is het klaar uiteraard.

0
mattje123 31 augustus 2022 om 11:03

Ik ben heel benieuwd naar de etappe naar de Sierra Nevada. Hier zal het voor Roglic moeten gebeuren. Roglic is gewend om op grote hoogte topprestaties te leveren, bij Evenepoel is het nog afwachten hoe goed hij daar gaat zijn. Ook is dat echt het terrein waar je vele minuten goed kan maken of kan verliezen.

0
oostrijck 31 augustus 2022 om 11:19

Roglic mag hopen op goede benen en op de mogelijkheid dat Evenepoel alsnog gaat kraken in het hooggebergte wanneer hij onder druk wordt gezet. Op dit moment ziet het er niet uit dat dat gaat gebeuren, maar er zijn gekkere dingen gebeurd in het wielrennen. Evenepoel heeft wel heel veel energie gegeven al. Misschien bereikt hij ergens een limiet.

0
horsm 31 augustus 2022 om 11:00

Dat lijkt me dus: sparen-sparen-sparen, in het wiel blijven zitten terwijl heel België er schande van spreekt, wachten-wachten-wachten terwijl Evenepoel en Quickstep zich uitputten in het afslaan van aanvallen van Mas en Rodriguez. En dan alles of niets in het laatste weekend.

-2
Mystery Rider 31 augustus 2022 om 14:23

Persoonlijk heeft hij niks te verliezen met reeds 3 maal Vuelta op een rij en al een ritoverwinning in deze Vuelta.

Ook de ploeg heeft al een uitstekende Giro gereden en heeft de Tour binnen, dus Roglic moet zich helemaal niet sparen, of hij nu tweede wordt of tiende, maakt niet uit, alleen de eindoverwinning telt nog.

Een lange aanval zoals Froompie in de Giro moet ie wel aankunnen.

Voor mij is hij gegeven de omstandigheden nog altijd kandidaat nummer 1 voor de eindoverwinning.

-2
Simcha 31 augustus 2022 om 09:59

“Roglic neemt geen genoegen met een podiumplaats”. Wat is het alternatief dan? Gaat ie stoppen?

-13
Jandepandaman 31 augustus 2022 om 10:05

Doe niet zo naïef, dan krijg je dus een dag met een alles of niets poging. Bijv. aanvallen vanuit de start en QS proberen op te roken zodat hij het zelf moet doen.

3
Skywalker 31 augustus 2022 om 10:31

@jan Simcha bedoelt natuurlijk dat de eerste plek ook een podiumplaats is.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone