Jumbo-Visma beslist vandaag over afreizen naar Strade Bianche, CCC stelt reis uit

woensdag 4 maart 2020 om 11:06
Jumbo-Visma beslist vandaag over afreizen naar Strade Bianche, CCC stelt reis uit

foto: Cor Vos

Greg Van Avermaet en zijn teamgenoten van CCC zouden vandaag naar Italië afreizen, maar dit is niet gebeurd. De ploeg zou normaal gesproken donderdag het parcours van Strade Bianche verkennen, maar dit plan is geschrapt, zo meldt het ANP. Bij Jumbo-Visma wordt de knoop vandaag doorgehakt.

Veel evenementen in Italië staan vanwege de uitbraak van het coronavirus onder druk. Onder die evenementen vallen ook de wielerkoersen Strade Bianche, Tirreno-Adriatico. Het licht staat voorlopig nog altijd op groen, maar het noorden van het land geldt inmiddels als risicogebied en de Italiaanse regering is van plan voor de komende dertig dagen om een streep te zetten door alle sportevenementen waarbij publiek binnen een meter van elkaar staat.

CCC heeft daarom besloten renners, begeleiders en materiaal nog niet naar Italië te sturen. “We houden onze renners een extra dag thuis”, zegt de woordvoerster. “We wachten het nieuws en de verdere ontwikkelingen af.”

Bij Jumbo-Visma wordt woensdag de knoop doorgehakt omdat de bus en auto’s van de ploeg op pad moeten. De renners zouden sowieso pas donderdag richting Italië gaan.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons liveblog over het coronavirus.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Joachim 4 maart 2020 om 11:08

Jumbo zal wel niet afreizen vermoed ik, verschillende ploegdokters waaronder die van Jumbo hebben gevraagd om de Italiaanse wedstrijden af te gelasten.

https://www.hln.be/sport/wielrennen/ploegdokters-van-14-wielerteams-vragen-in-open-brief-om-italiaanse-koersen-af-te-gelasten-coronavirus-kan-impact-hebben-op-gezondheid-renners~a2bf5577/

Wheely 4 maart 2020 om 11:13

Geen risico lopen met het oog op de rest van het seizoen. Dikke kans dat het last minute wordt afgelast, ben je daar met al je sterke renners. Straks zit je ook nog voor Jan Doedel twee weken in quarantaine in Italië.

Heel spijtig voor de koers maar ik zou het helemaal begrijpen.

sooike 4 maart 2020 om 11:18

Wat maakt een dag later nu uit voor CCC? Als er vandaag in Noord-Italië geen besmettingen bijkomen, gaan ze dan alsnog ? Jumbo, gewoon lekker thuis blijven. Seizoen is net begonnen. De goeddeels herstelde Mathieu kan ook beter geen risico nemen en het zou me trouwens niet verbazen als de koers toch nog wordt afgelast.

Maenhout 4 maart 2020 om 13:48

Ze gaan er kennelijk vanuit dat de koersen afgelast worden.

koos verrek 4 maart 2020 om 11:20

invliegen, op de bus slapen, rijen en direct uitvliegen

Taliesin 4 maart 2020 om 11:26

Hopelijk gaat het wel door.

Fieldbird 4 maart 2020 om 12:12

Wat mij betreft lekker door laten gaan, word een beetje gek van het C-woord. Niks meer dan een normale griep epidemie. Gewoon fietsen, handen wassen en Fuglsang wint de Strade :-).

Chasse_patate 4 maart 2020 om 12:14

Hoop wel dat ze gaan, veel kandidaten die thuis blijven, meer kans voor van Aert

Wheely 4 maart 2020 om 12:41

Als echt niemand gaat, doe ik het wel, win ik misschien wel de Strade!

ChassePatat77 4 maart 2020 om 13:40

Waar kan je inschrijven?

thorsen 4 maart 2020 om 13:01

Nog los van het risico op het corona virus zelf (die wel meevalt), is het risico op het in quarantaine komen te zitten toch een stuk groter. Dan is je voorseizoen toch grotendeels om zeep (niet/nauwelijks kunnen trainen, minder goed kunnen verzorgen etc.). Begrijpelijk dat teams zelf toch twijfelen.

ChassePatat77 4 maart 2020 om 13:41

Daar gaat het vnl. om bij de ploeg(arts)en!

Wheely 4 maart 2020 om 13:49

Zie ook de voorzichtigheid met Dumoulin en Kruijswijk eerder.

MichielH 4 maart 2020 om 15:13

Jumbo reist niet af, is zojuist bekend gemaakt.

Headlines

Materiaalzone

Populair