Julius van den Berg beloftenkampioen tijdrijden

Julius van den Berg beloftenkampioen tijdrijden

foto: Petros Gkotsis

woensdag 21 juni 2017 om 15:58

Julius van den Berg is de nieuwe Nederlandse kampioen tijdrijden bij de beloften. De 20-jarige renner van SEG Racing Academy legde het 25 kilometer lange parcours af in 30.56 en bleef daarmee Pascal Eenkhoorn (BMC Development) drie seconden voor. Bas Tietema legde beslag op het brons.

Van den Berg zorgde halverwege ook al voor de snelste tussentijd. Op dat moment was hij ruim sneller dan Jarno Mobach van de Sunweb-opleidingsploeg, die vroeg startte en lang aan de leiding ging. Eenkhoorn ging als laatste van start. Hij was halverwege twee seconden langzamer dan Van den Berg. In het laatste deel wist hij die achterstand niet meer goed te maken.

Bij de junioren gingen Minne Verboom (jongens) en Anne de Ruiter (meisjes) met het rood-wit-blauw naar huis. Bekijk hier alle medaillewinnaars.


Van den Berg: “Deze zege had ik niet verwacht, wel gehoopt”
Voor Van den Berg kwam de nationale titel als een verrassing. “Ik had het wel gehoopt. Achteraf had ik het nog meer gehoopt, omdat het zo lekker ging. Ik dacht dat als ik nu geen kampioen word, dan gaat het niet snel meer gebeuren”, zegt hij voor de camera van WielerFlits. “Ik ga eerst een jaar genieten, want dit pakken ze mij niet meer af.”

Eenkhoorn weer tweede op kleine achterstand: “Extra zuur”
Voor Pascal Eenkhoorn was het een herhaling van zetten. Vorig jaar moest hij ook genoegen nemen met het zilver op de NK tijdrit voor beloften, ook toen op luttele achterstand van het goud. “Er is teleurstelling dat je weer zo dicht eindigt”, reageert hij voor de camera van WielerFlits. “Kijk, een tweede plaats kan ik niets aan doen, maar weer zo’n klein verschil. Dat is extra zuur.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

4 Reacties

Rhohan 21 juni 2017 om 16:27

Op 3 seconden de titel missen….en vorig jaar nog op 2 seconden eindigen. Dat moet pijn doen.

0
Olly 21 juni 2017 om 17:45

Pascal laat in ieder geval zien dat vorig jaar geen uitschieter was. Nu nog een extra stapje weten te zetten. Dan bewijst hij ook dat zijn groeicurve nog niet afvlakt.

0
Franco Bitossi 21 juni 2017 om 19:38

Mobach is pas 18. Fantastische prestatie van dit Zeeuwse talent.

0
peterwinnen 21 juni 2017 om 19:39

Pascal Eenkhoorn is een hele goede renner. Ook wel gegroeid dit jaar ondanks dat ik misschien iets meer resultaat had verwacht, de ‘pech’ wellicht dat hij in twee rondes beulswerk voor Sivakov moest verrichten.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone