Julien Vermote tekent contract bij Cofidis

donderdag 24 oktober 2019 om 15:09
Julien Vermote tekent contract bij Cofidis

foto: Cor Vos

Julien Vermote heeft een nieuwe werkgever gevonden voor komend seizoen. De 30-jarige Belgische hardrijder heeft namelijk een contract getekend bij het Franse Cofidis. Vermote kwam de voorbije jaren uit voor het Zuid-Afrikaanse Dimension Data.

Vermote begon zijn carrière in 2011 bij de ploeg van manager Patrick Lefevere: QuickStep. De renner uit Kortrijk reed zeven seizoenen in Belgische loondienst, maar aan het einde van 2017 besloot hij een Zuid-Afrikaans avontuur aan te gaan. Vermote hoopte zichzelf bij Dimension Data te ontdekken als kopman.

“Ik heb veel voor anderen gewerkt, maar ik heb ook mijn eigen ambities. Ik wil gewoon finales rijden en niet enkel de wedstrijd controleren”, zo liet Vermote eind 2017 weten. De West-Vlaming wist echter niet te overtuigen in dienst van Dimension Data. Sterker nog: hij wist in twee jaar tijd bijna geen individuele resultaten te boeken.

Vrije rol in het voorjaar 
Vermote hoopt bij Cofidis een vrije rol te krijgen, maar is ook gemotiveerd om voor anderen te werken. “Ik wil graag Elia Viviani en Christophe Laporte helpen. Ik heb altijd gewerkt voor bepaalde kopmannen, maar ik hoop ook op een vrije rol, met name in de voorjaarsklassiekers. Ik ben ervan overtuigd dat we een sterke ploeg zullen vormen.”

Teammanager Cédric Vasseur is maar wat blij met het aantrekken van Vermote. “Julien beschikt over enorm veel kennis. Het is ook een renner die zelf op jacht kan gaan naar een overwinning. Hij zal volgend seizoen een belangrijke rol vertolken”, aldus de ex-renner. Cofidis wist zich eerder al te versterken met een landgenoot van Vermote: Piet Allegaert.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Samlambeej 24 oktober 2019 om 15:43

Wie herinnert zich nog de Vermote van Quickstep? Cofidis blijkbaar.
Won ei zo na Kuurne-Brussel-Kuurne voor Dimension Data. O wat was ie teleurgesteld toen. Zo dicht bij z'n deur.

0
Vinyakke 24 oktober 2019 om 16:04

Ik wel, sterke beer!

0
Titaantje 24 oktober 2019 om 16:44

Vermote had die vrije rol in het voorjaar bij Dimensation Data, en het leverde absoluut niks op!

0
Scott Sunderland 24 oktober 2019 om 17:19

Intrinsiek een prima renner, ondanks twee verloren jaren bij DD. Misschien herpakt hij zich bij Cofidis.

0
Samlambeej 24 oktober 2019 om 18:01

Voor een Viviani of Laporte komt hij in ieder geval wat meer in beeld – op kop van de koers – en dat is belangrijk. Cofidis is toch een ploeg met meer iniatief dan DD.

0
Cochise 24 oktober 2019 om 21:19

Portie pech ook wel gehad. En in een team waar het niet loopt is er minder ruimte om rustig terug te keren na een blessure. Als je dan nog eens thuis moet blijven van het doel waar je paar maanden naar hebt opgebouwd is het natuurlijk mentaal moeilijk om nog wat van het seizoen te maken.
Alles bij elkaar geloof ik niet dat hij meer moet ambieren dan deze rol.

0
Viktrodriguez 25 oktober 2019 om 09:23

Buiten het verhaal DDD is niet goed voor carrières, heb ik ook nooit het idee gehad dat Vermote meer op WT-niveau was dan wat hij was: een goeie knecht. Daarnaast vraag ik me af of je wel ”eventjes” die omslag kan maken, als je al zolang in die pure knechtenrol verwikkeld bent geweest. Volgens Sutherland (bij WF Live vanuit de BBT indertijd) kun je het winnen ook verleren. Ik kan me ook niet meer herinneren dat Vermote veel eigen kansen heeft gehad bij QS.

Misschien ook wel een stukje zelfoverschatting?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone