Julien Simon zegeviert in Tour du Doubs, Jasper de Laat zevende

Julien Simon zegeviert in Tour du Doubs, Jasper de Laat zevende

foto: Sirotti (archief)

zondag 9 september 2018 om 16:38

De overwinning in de Tour du Doubs is gegaan naar Julien Simon. De 32-jarige renner van Cofidis was na 188 kilometer twee medevluchters de baas in de sprint. Ignatas Konovalovas (Groupama-FDJ) moest genoegen nemen met de tweede plek. Rein Taaramäe (Direct Energie) werd derde.

Op de laatste beklimming van Le Larmont (4,2 km aan 5,3%) kwamen de beste renners bovendrijven. Een groep met Simon, Konovalovas, Taaramäe, Romain Bardet en Guillaume Martin maakte zich los van de achtervolgers.

Bardet probeerde zijn concurrenten af te schudden in de afdaling, maar de kopman van AG2R La Mondiale kwam daarbij ten val. Door mechanische problemen was hij kansloos. Taaramäe en Simon leken het uit te gaan maken in finishplaats Pontarlier, maar het was Konovalovas die in de laatste kilometer langszij kwam. In de sprint toonde Simon zijn snelle benen.

In de achtergrond reed Jasper de Laat, renner van Metec-TKH en hier stagiair voor Wanty-Groupe Gobert, naar een knappe zevende plaats. Hij was daarmee de beste landgenoot in de uitslag.

Dit artikel delen:

2 Reacties

LutsenkoFan 9 september 2018 om 18:04

Bezig aan een sterk seizoen toch wel.

Lalsacien 9 september 2018 om 20:07

Simon kan aardig aankomen.

Volg hier

Net binnen

Materiaalzone

Populair