Julian Alaphilippe met twijfels voor Milaan-San Remo: “Ik weet niet of ik in vorm ben”

zaterdag 18 maart 2023 om 10:04
Julian Alaphilippe met twijfels voor Milaan-San Remo: “Ik weet niet of ik in vorm ben”

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe zit met wat twijfels voor Milaan-San Remo. De kopman van Soudal Quick-Step reed een degelijke Tirreno-Adriatico, maar weet niet of hij op tijd in vorm is voor het eerste monument van het seizoen.

Voor de camera van Sporza legt Alaphilippe uit wat het doel was in Tirreno-Adriatico. “Ik heb die koers nodig om goed te zijn. In Tirreno-Adriatico hebben we lange en zware etappes gereden, wat een belangrijke prikkel voor mij is. Normaal gezien kan je vorm daardoor verbeteren, als je goed kan herstellen”, aldus de ex-wereldkampioen.

“Ik weet wel niet of ik op tijd in vorm ben, ik hoop dat ik genoeg en goed heb kunnen herstellen”, aldus Alaphilippe. “Ik hoop natuurlijk dat ik Milaan-San Remo opnieuw kan winnen. Ik zal er in ieder geval alles aan doen. Of ik Tadej Pogacar moet volgen op de Poggio? Ja, maar dan is het nog niet voorbij. De koers wordt maar gereden op de Via Roma (de finishstraat, red.).”

Lees ook:
Milaan-San Remo: in het land der twijfels tanken de Slovenen én twee outsiders vertrouwen
Dit artikel delen:

1 Reactie

achilles 18 maart 2023 om 11:07

Ook alweer aan zijn 10de profseizoen, benieuwd of hij het nog kan. Tourritten, Waalse Pijl, Donostia en dergelijke zie ik hem nog wel winnen. Maar monumenten of WK’s tegen Pogacar, Evenepoel, Van Aert, Van der Poel, ben benieuwd.

Zal nog wel koersen winnen, maar voor Julian geldt hetzelfde als voor Van Aert of Van der Poel, je staat maar een jaar of 5/6 aan de absolute top en dan doe je wat je wilt, en daar zijn er onderhand al flink wat van weg. Daarna is het meer rekenen op die ééne superdag of volledig ingehaald worden door de volgende generatie.

2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone