Julian Alaphilippe laat van zich horen: “Alles gaat de goede kant op”

zaterdag 7 mei 2022 om 10:31
Julian Alaphilippe laat van zich horen: “Alles gaat de goede kant op”

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe heeft van zich laten horen op sociale media. De Franse renner van Quick-Step-Alpha Vinyl kwam zwaar ten val in de meest recente Luik-Bastenaken-Luik. “De volgende onderzoeken bij de dokter zullen de rest van mijn seizoen bepalen.”

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

“Hallo iedereen, na een paar belangrijke dagen, ben ik blij jullie wat nieuws te kunnen brengen. Mijn herstel gaat goed en ik heb ook minder pijn. Ik kan ook terug beter ademhalen, alles gaat de goede kant op”, aldus Alaphilippe die zijn ribben en schouderblad brak bij de valpartij. “Ik hoop dat deze zware val snel slechte een herinnering zal zijn.”

De tweevoudige wereldkampioen wielrennen bedankt ook iedereen voor de steun die hij heeft gekregen. “Ik wilde jullie bedanken voor jullie vele steunbetuigingen die me de afgelopen 10 dagen erg hebben geraakt.” Wanneer Alaphilippe terug in competitie zal treden, is nog onduidelijk. “De volgende onderzoeken bij de dokter zullen de rest van mijn seizoen bepalen.”

“Ik ben nu al gemotiveerd voor wat komt en om terug te kunnen koersen voor jullie. Op dit moment geniet ik zo veel mogelijk van mijn gezinnetje”, besloot hij.

Dit artikel delen:

6 Reacties

quickstep_wolfpack 7 mei 2022 om 10:37

Mooi nieuws. Hoop echt dat hij de Tour haalt

Kartouche 7 mei 2022 om 10:39

Mooie renner! Hopelijk snel gezond en wel terug in het peloton.

Dikke Vrouw 7 mei 2022 om 11:22

Voorspoedig herstel gewenst julian !

Renaissance 7 mei 2022 om 12:13

Held. Snel weer concurreren met WvA en MvdP

Kopinkas 7 mei 2022 om 12:41

Afspraak in de Tour? Vijf daagjes proefdraaien, en dan genadeloos uitpakken in etappe 6, op de Côte des Religieuses. Of: als hij helemaal top is, al op het voorlaatste klimmetje uitpakken en solo naar Longwy…

uitdewaaier 7 mei 2022 om 13:44

Van mij mag hij snel zijn comeback maken. Als het maar geen druk is van bovenaf.

Headlines

Materiaalzone