Julian Alaphilippe: “Ik was bang om te vallen”

dinsdag 23 juli 2019 om 19:36
Julian Alaphilippe: “Ik was bang om te vallen”

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe wist de zestiende etappe zonder kleerscheuren door te komen, maar toch kende de Fransman een stressvolle dag. “Ik was in de laatste kilometers echt bang om te vallen”, zo verklapt de renner van Deceuninck-Quick-Step in het flashinterview.


De renners kregen in en rond Nîmes een relatief vlakke etappe voorgeschoteld, maar een gemakkelijk dagje werd het zeker niet voor de (klassements)renners, met temperaturen van ruim dertig graden Celsius. Bovendien moesten Alaphilippe en co rekening houden met waaiers, gezien de aanwezige wind.

“Ik was in de laatste kilometers echt bang om te vallen. Er waren vandaag heel wat valpartijen”, zo doelt Alaphilippe onder meer op de crash van zijn concurrent Jakob Fuglsang, die niet veel later moest opgeven. “Ik wilde absoluut niet crashen, zeker niet nu ik het geel heb. Ik nam geen risico’s in de bochten.”

“We wisten uiteindelijk niet te winnen met Elia (Viviani, red.), maar het was toch een goede etappe”, aldus Alaphilippe, die morgen weer in de gele leiderstrui mag starten. “De etappe naar Gap is zeker niet makkelijk, maar we bekijken het echt dag per dag.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair