Julian Alaphilippe hervat training en gaat naar WK wielrennen

donderdag 8 september 2022 om 17:59
Julian Alaphilippe hervat training en gaat naar WK wielrennen

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe kan in Wollongong zijn wereldtitel verdedigen. De Fransman viel onlangs nog met een ontwrichte schouder uit de Vuelta a España, maar heeft inmiddels de training weer hervat. Volgens zijn ploegbaas Patrick Lefevere kan hij daarom naar het WK wielrennen.

Het is Lefevere die aan Het Laatste Nieuws bevestigt dat de wereldkampioen van 2020 en 2021 ook naar het WK wielrennen in Australië kan. Volgens de CEO van Quick-Step-Alpha Vinyl is hij tien dagen na zijn crash in de Vuelta voldoende hersteld om weer te trainen. De wegwedstrijd van het WK, dat op zondag 25 september verreden wordt, is dus geen probleem voor Alapahilippe.

Alaphilippe zal pas in de week van maandag 19 september naar Australië vliegen met de Franse selectie. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Belgen, die de dinsdag na komend weekend al het vliegtuig pakken naar Down Under.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Wielermop 8 september 2022 om 19:56

Ik snap dat hij heel graag gaat, maar hoe realistisch is het om daar in topvorm aan de start te staan? Hij wil natuurlijk z’n trui verdedigen.. zie het alleen niet voor me.

0
Wieler-Joke 9 september 2022 om 06:52

Als zijne historiek klopt is dit zinloos al weet ik niet of er sprake is van zandstrooien.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone