Julian Alaphilippe hervat competitie in Milaan-Turijn: “Goede repetitie voor Il Lombardia”

Julian Alaphilippe hervat competitie in Milaan-Turijn: “Goede repetitie voor Il Lombardia”
woensdag 6 oktober 2021 om 11:30
Interview

Tien dagen nadat hij in Leuven zijn wereldtitel verlengde, hervat Julian Alaphilippe vandaag de competitie in Milaan-Turijn. “Ik ben wat ziekjes geweest, maar de vorm is er nog”, vertelt hij. “Als het vandaag niet lukt, is het wel een goede repetitie voor de Ronde van Lombardije van zaterdag.”

Dat hij heel erg moe was na het WK, vertelde Julian Alaphilippe gisteren op een korte Zoom-meeting die Deceuninck-Quick-Step had belegd. “En toen ik opnieuw wilde gaan trainen, voelde ik me zelfs ziek. Ik heb dan maar besloten een drietal dagen rust te nemen en te genieten van de vrije tijd met mijn gezin. Zondag keek ik naar Parijs-Roubaix. Nee, spijt dat ik er niet bij was, heb ik niet. Het was dantesque, spectaculair.”

Vandaag en zaterdag koerst Alaphilippe in Italië. Eerst Milaan-Turijn, zaterdag de Ronde van Lombardije. Of hij deze namiddag op de Corso Casale zal meedoen met de besten, kan de 29-jarige Fransman niet inschatten. “De vorm is er wel. Maar er zijn zoveel mannen die nog gemotiveerd zijn. We zien wel. Lukt het niet, dan is het alvast een goede repetitie voor zaterdag. Ik besef dat alle ogen op mij gericht zullen zijn, woensdag en zaterdag. Maar dat is niet nieuw. Ik draag dat shirt al een jaar.”

Zo’n regenboogtrui brengt overigens wat stress met zich mee. Soms wilde Alaphilippe zich té veel tonen, vertelde hij onlangs in een interview in het Franse L’Equipe. “Het is nog te vroeg om lessen te trekken, maar deze winter ga ik daar wel de tijd voor nemen. Eigenlijk was ik mentaal klaar om die trui af te geven, het zou zelfs een opluchting geweest zijn in zekere zin. Maar op een WK start je toch altijd weer om te winnen.”

Dipjes
“Het is en blijft de mooiste trui die er is in de koers. Ik kan niet ontkennen dat een verlenging speciaal is. Ja, het brengt ook verplichtingen met zich mee. Ik weet dat ik de komende maanden opnieuw regelmatig gevraagd zal worden. Dat hoort bij de job, maar ik ga met de ploeg goed overleggen hoe we dat het beste invullen.”

“Hoe ik terugblik op 2021? Het was een geweldig jaar. Met een paar kleine dipjes, dat wel. Zoals na de Tour de la Provence in februari. Ik werd er ziek en bleef met de naweeën kampen tot aan de klassiekers. Ook in het tweede deel van de Tour de France liep het niet allemaal naar wens. Dat start was top, maar ik kreeg het daarna moeilijker. Maar als ik alles overschouw, dan ben ik toch bijzonder blij met hoe het in 2021 is verlopen.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Ab Normaal 6 oktober 2021 om 12:11

Kanshebber in deze omstandigheden voor zaterdag of gaat hij tekort komen tegenover de Slovenen?

ThorHushovd 6 oktober 2021 om 12:34

Tuurlijk is hij kanshebber, denk niet dat hij te kort hoeft te doen tov de slovenen zaterdag: als in dat ze hem er eenvoudig afrijden. Maar uiteraard gaat er eentje het beste zijn, maar dat kan flip net zo goed zijn als poga.

Alfons Haavers 6 oktober 2021 om 12:45

Ik vind Flip zo’n renner die zich op speciale dagen mentaal kan opladen om boven zichzelf uit te stijgen en geweldige kabinetstukjes op te voeren.

De eerste Tour-rit was zo’n dag, waarop hij wilde winnen voor zijn pasgeboren zoontje en alles en iedereen uit de wielen kletste. Ook het WK was weer zo’n doel waar hij onweerstaanbaar wegreed van de rest.

Of Lombardije ook zo’n dag wordt betwijfel ik eerlijk gezegd een beetje. Het mes tussen zijn tanden is wellicht wel al wat afgebot na de decompressie na de wereldtitel.

De vorm is natuurlijk goed en het parcours van Lombardije zou hem als gegoten moeten zitten, maar ik verwacht toch eerder Almeida of Evenepoel bij DQS.

Hij mag me zeker het tegendeel bewijzen, want Il Lombardia is toch een koers die op zijn palmares thuishoort.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone