Jubilerende Bardiani-ploeg blij met wildcard: “Met versterkte line-up jagen op dagsucces”

woensdag 10 februari 2021 om 19:36
Jubilerende Bardiani-ploeg blij met wildcard: “Met versterkte line-up jagen op dagsucces”

2021 is het veertigste jaar voor de ploeg in het peloton - foto: Cor Vos

Nu Bardiani CSF Faizanè zijn wildcard op zak heeft, kan de ploeg gaan toewerken naar de Giro d’Italia. De formatie van vader en zoon Reverberi liet al weten met ambitie naar Turijn te trekken, waar op zaterdag 8 mei de ronde van start gaat.

“We zijn erg blij met het vertrouwen van RCS Sport in een voor ons erg belangrijk jaar”, laten de ploegmanagers weten in een persbericht. 2021 is namelijk het veertigste jaar voor het Italiaanse team in het peloton. “Dit jaar hebben we onze selectie versterkt met als doel minstens een etappe winnen. Van Giovanni Visconti tot Enrico Battaglin en Kevin Rivera, maar ook de talloze jongeren: iedereen is zich ervan bewust. We willen als helden koersen en jagen op dagsucces, om zo onze wildcard op de best mogelijke manier te eren.”

Vijf jaar geleden slaagde Bardiani CSF Faizanè er voor het laatst in om een etappe te winnen in de Giro d’Italia. In 2016 zette Giulio Ciccone (die drie jaar later naar Trek-Segafredo vertrok) de bergrit naar Sestola achter zijn naam, nadat hij in de afdaling van de voorlaatste klim afscheid van zijn medevluchters Damiano Cunego en Stefano Pirazzi nam. In de jaren daarvoor bezorgden onder anderen Nicola Boem, Marco Canola, Battaglin en Pirazzi de ploeg al etappezeges. Bardiani CSF Faizanè kreeg ook een wildcard voor Strade Bianche en Milaan-San Remo.

Dit artikel delen:

2 Reacties

David Janssens 10 februari 2021 om 20:21

40 jaar! Fantastisch hoe de Reverberi’s het toch ieder jaar weer voor elkaar krijgen om een ploeg op de been te houden. Zonder enige echte zekerheid van startrecht voor de grote koersen toch sponsoren weten te vinden. Nooit een echt groot team, maar altijd wel goed voor een uitschieter. Hulde!

lo squalo dello Stretto 11 februari 2021 om 09:06

Mooi verhaal en verdienen het om er bij te zijn

Headlines

Materiaalzone

Populair