Juan Pedro López nog een dag in het roze: “Ik leef mijn droom”

donderdag 19 mei 2022 om 18:38
Juan Pedro López nog een dag in het roze: “Ik leef mijn droom”

foto: Cor Vos

Juan Pedro López gaat ook na de twaalfde etappe in de Giro d’Italia aan de leiding in het algemeen klassement. De Spanjaard wist de rit naar Genova zonder kleerscheuren door te komen, al moest hij in de eerste koersuren wel vol aan de bak. “Het was echt onvoorstelbaar. We reden in het eerste uur misschien wel 53 tot 54 kilometer per uur”, klonk het na afloop.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

In de twaalfde rit, van Parma naar Genova, was het in de eerste koersuren een hels gevecht om in de vlucht van de dag te komen. López was alleen maar bezig met zijn roze trui, maar ook voor de jonge Spanjaard van Trek-Segafredo was het afzien. “Ik keek naar mijn fietscomputer (Wahoo, red.) en dacht echt: dit is niet mogelijk! We reden in het eerste uur aan 53 tot 54 kilometer per uur.”

“Op een bepaald moment kwam er echter een vroege vlucht tot stand en konden we de koers als ploeg controleren. Ik hou wel van deze warme omstandigheden, al kan ik ook wel goed tegen de kou en regen. Het is een kwestie van aanpassen. Ik leef op dit moment mijn droom. Ik kwam hier voor een etappezege, maar heb nu de roze trui.”

De kans is groot dat López ook na de rit van vrijdag nog in het bezit is van de roze leiderstrui, aangezien de dertiende etappe naar Cuneo – na een lastige beklimming in de openingsfase – redelijk vlak is.

Dit artikel delen:

3 Reacties

nasibal 19 mei 2022 om 23:46
Quote:
“Ik keek naar mijn fietscomputer (Wahoo, red.)

Mooi staaltje verkapte productplacement ;)

Romāns Vainšteins 20 mei 2022 om 05:18

Ik dacht dat het een spontane voetnoot van de schrijver was die het in algehele zin op prijs stelt dat coureurs op hun computers kijken. Of had het dan tussen aanhalingstekens moeten staan?

Kopinkas 20 mei 2022 om 08:20

En ik die naïefweg dacht dat ‘Wahoo!’ een uitroep van pure opwinding was…

Verder echt benieuwd hoe het Lopez vergaat eens hij uit het roos gereden is. Komt dan de weerbots en tuimelt hij ver achteruit in het klassement, of kan hij de schade nog enigszins beperkt houden…