Juan Ayuso toont zich op Pico Jano: “Ik koos mijn eigen tempo”

donderdag 25 augustus 2022 om 19:16
Juan Ayuso toont zich op Pico Jano: “Ik koos mijn eigen tempo”

foto: Cor Vos

Juan Ayuso heeft zich in de eerste bergetappe tijdens zijn Vuelta a España-debuut meteen van zijn beste kant laten zien. Het 19-jarige talent van UAE Emirates wist op de slotklim naar Pico Jano knap vierde te worden, waardoor hij nu vijfde staat in het algemeen klassement. “Ik ben heel blij met dit resultaat”, vertelt hij na afloop.

“Het was een heel zware dag”, begint Ayuso op de ploegsite. “Dat kwam vooral door de regen. Ik kende de slotklim goed, omdat ik er heb gekoerst als junior. Ik koos voor mijn eigen tempo en daardoor kon ik terugkeren in de groep met Primož Roglič. En daarna leidde mijn eigen tempo mij naar de vierde plaats.”

Want voor favorieten als Roglič, Pavel Sivakov en Simon Yates ging het duidelijk te hard. Zij zagen Ayuso pas na de finish terug. De Spanjaard was daar vierde geworden, op 55 seconden van ritwinnaar Jay Vine en 40 seconden na de nieuwe klassementsleider Remco Evenepoel.

In dat klassement vinden we Ayuso nu terug op de vijfde plaats, op 1.12 minuut van Evenepoel. “De eerste etappes hier in Spanje waren erg uitdagend, maar momenteel voel ik mij heel goed en daarom ben ik blij met dit resultaat. Ik bekijk het dag per dag, want hier in de Vuelta leer ik elke dag iets bij”, zegt het toptalent, dat vorig jaar de Baby Giro wist te winnen.

Dit artikel delen:

5 Reacties

vevie 25 augustus 2022 om 19:58

Dat is een toprenner is/wordt was al even duidelijk. Hij en Rodriguez (Mas kan ook nog 6 a 7 jaar mee) moeten het Spaanse wielrennen qua GT’s weer naar de gloriedagen van weleer brengen. In 1 van hen schuilt toch zeker een toekomstig podiumkandidaat of wellicht zelfs winnaar

5
Vierkante Wielen 25 augustus 2022 om 23:15

De 19-jarige Igor Arrieta is ook nog een groot talent, die zie ik over paar jaar wel strijden om etappezeges in de Vuelt. Maar Ayuso is wel echt buitencategorie.

2
josi 25 augustus 2022 om 19:36

Knap hoor, op je 19de. Of eigenlijk op elke leeftijd :-)

4
Fact Based Comments 26 augustus 2022 om 08:05

Jij reed vorig jaar alleen maar iedereen op een hoopje in de Baby Giro

1
De Dikbilgorgel van Dorestad 25 augustus 2022 om 21:00

Hij schijnt deze Vuelta de jongste van allemaal te zijn, maar verder is hij niet heel bijzonder.

-11

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone