José Gonçalves wint na late uitval in Portugal

maandag 3 augustus 2015 om 18:25
José Gonçalves wint na late uitval in Portugal

De vijfde etappe in de Volta a Portugal is gewonnen door José Gonçalves. De Portugees van Caja Rural-Seguros RGA wist zijn eindschot als beste te timen op de slotklim naar Viana do Castelo.

In de heuvelrijke rit reden in de beginfase elf renners weg uit het peloton. Onder hen twee Nederlanders; Wouter Mol (Join-S|De Rijke) en Kai Reus (Verandas Willems). Op de eerste berg van de dag, de Portela’s Vade (vierde categorie) kwam Reus als tweede boven. De voorsprong bedroeg op dat moment bijna een minuut en twintig seconden. De maximale voorsprong die kloplopers zouden bereiken werd vier minuten.

Na 116 kilometer wedstrijd plaatste de Spanjaard Alberto Gallego de eerste aanval in de kop. De versnelling van de renner van Rádio Popular ONDA Boavista zorgde voor versplintering van de voorste groep. De 24-jarige Gallego kreeg de Italiaan Fabricio Ferrari mee als medekoploper.

In de finale van de wedstrijd, op 27 kilometer van de finish, wist een achtervolgende groep met onder andere Mol de aansluiting te maken. De zes koplopers hadden op dat moment een voorsprong op het peloton van 1:40 minuut. Met nog twaalf kilometer te rijden wist een duo van Verandas Willems de aansluiting te maken met de koplopers. Het tweetal leek lange tijd in de zogenaamde chasse patat te zitten, maar wist alsnog met succes het gat te overbruggen.

De koploper bereikten de voet van de vier kilometer lange slotklim naar Viana do Castelo met een voorsprong van veertig seconden. De lange Mol moest direct zijn metgezellen voor laten gaan. Korte tijd later werd hij opgeslokt door een voortrazend peloton.

Op de flanken van de slotklim kronkelde het peloton als een sissende ratelslang naar boven. Verschillende aanvallen werden even snel als ze ontstonden weer tenietgedaan. In de relatief vlakke slotkilometer wist Goncalves zijn sprint op het juiste moment in te zetten. Jasper Ockeloen finishte net buiten de top-10 als eerste Nederlander op de elfde plek.

flag-pt Volta a Portugal 2015 (2.1)
Uitslag etappe 5: Braga – Viana do Castelo (169,4 km)
1. flag-pt José Gonçalves (Caja Rural-Seguros RGA) in 4u09m07s
2. flag-es Delio Fernandez (W52-Quinta da Lixa)
3. flag-es Gustavo Cesar Veloso (W52-Quinta da Lixa)
4. flag-pt Jono Brandao (Efapel)
5. flag-es Alejandro Marque (Efapel)
6. flag-be Gaetan Bille (Verandas Willems)
7. flag-pt Daniel Silva (Rádio Popular ONDA Boavista)
8. flag-pt César Fonte (Rádio Popular ONDA Boavista)
9. flag-pt Ricardo Vilela (Caja Rural-Seguros RGA)
10. flag-pt Manuel Antunes Amaro (LA Aluminios-Antarte)

11. flag-nl Jasper Ockeloen (Parkhotel Valkenburg)
Volledige rituitslag

Algemeen klassement na etappe 5
1. flag-es Gustavo Cesar Veloso (W52-Quinta da Lixa) in 23u10m21s
2. flag-es Delio Fernandez (W52-Quinta da Lixa) op 15s
3. flag-pt Joni Brandão (Efapel) op 41s
4. flag-pt Manuel Amaro (LA Aluminios-Antarte) op 52s
5. flag-es Alejandro Marque (Efapel) op 1m02s
Volledig klassement

 

Dit artikel delen:

1 Reactie

zoetepap 4 augustus 2015 om 07:43

iets met een reuzecol en Kai Reus… zowaar in een noemenswaardige ontsnapping. Benieuwd of hij uberhaupt nog puntjes kan sprokkelen dit jaar want dieper kan je niet zakken.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone