José Been terug bij Eurosport, Vini Zabù stapt over op Corratec
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
vrijdag 15 januari 2021 om 20:00

José Been terug bij Eurosport, Vini Zabù stapt over op Corratec

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over José Been en Vini Zabù.

José Been keert terug als commentator bij Eurosport

José Been zal dit seizoen weer wielercommentaar leveren voor Eurosport. De Nederlandse sportjournaliste besloot begin 2019 te vertrekken bij de sportzender, maar is binnenkort te horen op British Eurosport/GCN.

Been leverde in het verleden al vaker commentaar in het Engels, onder meer voor de internationale UCI-feed tijdens verschillende WK’s op de weg. Ook deed ze al enkele klussen voor Global Cycling Network, dat inmiddels intensief samenwerkt met Eurosport.

Been zal voor het eerst te horen zijn tijdens de Tour des Alpes Maritimes et du Var. Deze rittenkoers begint op 19 februari en eindigt drie dagen later. De uit Drenthe afkomstige Been zal samen met oud-profwielrenner Daniel Lloyd het commentaar verzorgen. “Back with the Home of Cycling!”, zo laat ze weten via Twitter.


Update – Vini Zabù stapt over op Corratec

Vini Zabù, de ploeg van Etienne van Empel en Wout van Elzakker, koerst dit seizoen op fietsen van het Duitse Corratec. De renners van het Italiaanse ProTeam gaan rijden op het model CCT EVO, uitgevoerd in een zwart-groene kleurstelling. “Een nieuw seizoen en nieuwe fietsen. We zijn opgetogen over deze nieuwe samenwerking. De renners lijken erg blij te zijn met de verandering”, aldus ploegmanager Angelo Citracca. De ploeg reed in 2020 op fietsen van KTM.

 
49 Reacties
Sorteer op:
15 januari 2021
Jose Been spreekt in ieder geval beter Engels dan Bobby Traksel Nederlands....
15 januari 2021
Ongelooflijk hoe zo'n talentloos iemand overal elke keer weer binnenkomt. Je zou denken weg is weg.
    16 januari 2021
    Zo zie je maar dat je ver kan komen als je gewoon stug door blijft gaan en nimmer de gedachte toelaat dat er anderen zijn die beter zijn dan jij.
16 januari 2021
Of....ze heeft wel talent...
16 januari 2021
Was mij dat even schrikken bij het lezen van de kop boven het artikel. Urenlang gezwam, maar gelukkig toch niet.
16 januari 2021
José Been ... wat een godsgeschenk toch voor Wielerflits ... altijd weer goed voor veel hits. Op tv zou ze een kijkcijferkanon zijn. Hoe heet dit op social media? Een hithitter?
16 januari 2021
Ze weten ze wel uit te kiezen daar bij Eurosport Been (Legs) Kroon Belleghem Traksel en die pipo van L1,maar gelukkig ben je niet verplicht dat dom gezwets van die gasten aan te horen

Reacties zijn gesloten.