Jos van Emden verslaat Veelers en Keisse in Münsterland Giro (+video)

donderdag 3 oktober 2013 om 16:09

Jos van Emden heeft de Sparkassen Münsterland Giro op zijn naam geschreven. In 2007 won de Nederlander al eens de Duitse eendagskoers. In de laatste ronde reed hij weg uit een kopgroep van vijf, waarin ook Tom Veelers en Dylan van Baarle zaten. Veelers eindigde als tweede, Iljo Keisse werd derde.

Na een druk begin, waarin veel groepjes los probeerden te raken van het peloton en de wind zelfs even een rol ging spelen, ontstond er op iets meer dan vijftig kilometer voor het einde een duidelijke kopgroep. Vijf mannen kregen de vrijgeleide van het peloton, waaronder drie Nederlanders. Iljo Keisse (Omega Pharma-Quick Step), Jos van Emden (Belkin), Michael Van Staeyen (Topsport Vlaanderen-Baloise), Tom Veelers (Argos-Shimano) en Dylan van Baarle (Rabobank Development Team) kregen ruim drie minuten van het peloton.

In de finishplaats, Münster, moest een plaatselijk parcours (4,8 km) drie keer bedwongen worden door de renners. Bij ingang van de plaatselijke ronden hadden de koplopers drie minuten op het peloton. De hoop in het peloton was weggevloeid en de koplopers gingen in de straten van Münster bepalen wie de bloemen mocht ontvangen.

Uiteindelijk kwam de beslissende aanval van Jos van Emden, die niet meer bijgehaald kon worden door Tom Veelers, hij werd tweede. Dylan van Baarle eindigde nog als vijfde. Op gepaste afstand reed nog een Nederlander naar de zesde plek, Albert Timmer (Argos-Shimano), terwijl Moreno Hofland (Belkin) achtste werd.

Sparkassen Münsterland Giro 2013 (1.1)
Uitslag: Beckum – Münster (197 km)

1. flag-nl Jos van Emden (Belkin)
2. flag-nl Tom Veelers (Argos-Shimano) op 6s
3. flag-be Iljo Keisse (Omega Pharma-Quick Step) op 11s
4. flag-be Michael Van Staeyen (Topsport Vlaanderen-Baloise) op 12s
5. flag-nl Dylan van Baarle (Rabobank Development Team) z.t.
6. flag-nl Albert Timmer (Argos-Shimano) op 2m10s
7. flag-de Rick Zabel (Rabobank Development Team) op 2m22s
8. flag-nl Moreno Hofland (Belkin) allen z.t.
9. flag-de Jan Dieteren (Team Stölting)
10. flag-de Theo Reinhardt (Rad-Net Rose Team)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone