Jos van Emden pakt rood-wit-blauw: “Heel blij, dacht niet meer dat het zou lukken”

woensdag 26 juni 2019 om 18:03
Video

Voor Jos van Emden viel een last van zijn schouders met het winnen van de nationale titel op de tijdrit, zijn tweede uit zijn profloopbaan. Liefst negen jaar moest de specialist op deze discipline wachten op een nieuwe rood-wit-blauwe kampioenstrui, maar in Ede was het weer zover.

“Dit is heel mooi, ik ben echt heel blij”, reageerde Van Emden voor de camera van WielerFlits. “Het is een last die van me afvalt. Ik werd stilaan een beetje bang dat het me niet meer ging lukken en daarom ben ik echt heel blij dat het me gelukt is.” Toch slaat de hardrijder van Jumbo-Visma zijn titel van negen jaar geleden toch nog net een tikkeltje hoger aan. “Want die had ik nooit verwacht. Toen was de emotie heel anders: nu ben ik een heel tevreden man, toen was ik in extase.”

“Eigenlijk ging ik ervan uit dat het weer niet ging lukken na hoe ik me gisteren voelde. Misschien is het dan toch de ervaring dat je maar gewoon moet rammen en zien waar het uitkomt. Ik rekende er niet op, maar het kan altijd gebeuren”, aldus Van Emden, die dacht de winst te hebben gepakt in de beginfase. “Normaal gesproken zou het eerste deel dat omhoog liep het lastigste moeten zijn. Maar omdat mijn start vaak het beste is, heb ik misschien juist daar de winst gepakt.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

6 Reacties

Random wielerliefhebber. 26 juni 2019 om 18:08

“Dacht dat het niet zou lukken” – Jos van Emden na elke overwinning

Jandepandaman 26 juni 2019 om 18:30

Omdat Jos een echte specialist is in tweede worden op het allerlaatste moment. Als je je dan ook matig voelt helpt dat natuurlijk niet mee.

Sephiroth 26 juni 2019 om 18:53

Mooi toch voor hem. En dat bwt niet halen gevoel snap ik wel hoor. Als Dennis er was gewees, was het geheid ook gebeurt. Maar gelukkig was Rohan Dennis er niet :-D

veteraan 26 juni 2019 om 20:55

Dat slaat nou echt als kut op Dirk. Excuses voor de tikfout

kelderfan 26 juni 2019 om 18:55

Netjes dat hij ’t Nederlands kampioenschap wint in de ITT. Na de winst in de ZLM is dit toch een hele mooie zege.

Fast Freddy 26 juni 2019 om 22:33

Super tof voor Jos!

Headlines

Materiaalzone