Jos van Emden: “Gelukkig had Ellen van Dijk nog een pak over”

woensdag 8 augustus 2018 om 17:05
Jos van Emden: “Gelukkig had Ellen van Dijk nog een pak over”

foto: Marcel Koch

Jos van Emden heeft het EK tijdrijden afgewerkt in de kleding van Ellen van Dijk. Dat gaf de Nederlandse tijdritspecialist toe na afloop van de titelstrijd, waarin hij op bijna een minuut van winnaar Victor Campenaerts op de achtste plaats eindigde. “Een vrouwenpak, maar het zat niet onaardig”, zei hij bij de NOS.

Van Emden schreef gisteren op Twitter al gekscherend dat hij mogelijk het EK tijdrijden zou afwerken in adamskostuum, omdat vliegmaatschappij easyJet niet wist waar zijn koffer was. De renner van LottoNL-Jumbo wachtte toen al dertig uur op goed nieuws. “Mijn koffer is kwijtgeraakt en de maatschappij weet gewoon niet waar die is. Ik had dus verder geen kleren hier”, zei Van Emden vandaag.

Een ploeggenote van Team Nederland bood uitkomst. “Gelukkig had Ellen van Dijk nog een pak over, dus daar heb ik in gereden.”

Dit artikel delen:

29 Reacties

Brummel 9 augustus 2018 om 07:51

Ik had hetzelfde laatst in Glasgow, toevallig op dezelfde dag als van Emden. Heb iemand anders koffer meegekregen, maar daar zat juist een oranje snelpak in. Wat een toeval!

ikbenprocycling 9 augustus 2018 om 10:49

Kelder, ja idd nu je het zegt; het was een schuurpapierconstructie

RiGHT 9 augustus 2018 om 12:44

wow. tja. dit is wel heel erg. maar kan natuurlijk gebeuren….
als ik aan het reizen ben neem ik altijd een paar sokken en schoon ondergoed mee in mn handbagage; gelukkig is het nog nooit nodig geweest voor mezelf, maar ik heb mijn ondergoed al wel een keer aan een collega uitgeleend (gelukkig gewassen terugontvangen ;) ). maar tja, je bent natuurlijk wel beperkt aan wat je mee kan nemen in handbagage… pak en schoentjes zou ik denk ik in een rugzak proppen, als het past.

Veloburto 10 augustus 2018 om 11:23

Ach, iedere man loopt toch wel eens in vrouwenkleding ;)

  • 1
  • 2

Net binnen

Populair

Materiaalzone