Jos van Emden focust zich op helpersrol: “De tijdritten liggen mij hier niet”

vrijdag 10 mei 2019 om 10:08
Video

Jos van Emden zal zich tijdens de Giro d’Italia volledig in dienst stellen van Jumbo-Visma-kopman Primož Roglič, ondanks dat er drie tijdritten opgenomen zijn in het parcours. “De tijdritten liggen mij hier niet. Ik maak mij daar echt geen illusies over”, is Van Emden duidelijk tegen WielerFlits.

In de openingstijdrit in Bologna, met finish op de klim naar de San Luca, ziet Van Emden al geen kansen. “Dat is gewoon veel te steil. Al rijd ik daar mijn beste waardes ooit, dan verlies ik daar nog een minuut. Wat heeft het dan voor zin?”, vraagt hij zich af. “Tijdrit twee naar San Marino gaat het ook niet worden. Daar heb ik ook van geleerd de vorige twee edities. Ik werd twee keer achtste met veel hoogtemeters, maar ik was wel vier dagen naar de klote. Dat kan gewoon niet nu.”

Kopman Roglič start als topfavoriet aan de Giro. Dat is ook voor knecht Van Emden bijzonder. “Dit is nieuw, dit heb ik ook nog niet meegemaakt. Ik heb ook nog niet met zo’n grote renner in de ploeg gereden eerder. Je start vaak om een goed klassement te rijden, maar dit is wel een volgende stap”, aldus Van Emden.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

6 Reacties

Chris Van Uden 10 mei 2019 om 10:15

Realistisch en professioneel van Jos. Ben echt benieuwd wat Jumbo-Visma en in het bijzonder Roglic gaan doen in deze Giro!

AWestie 10 mei 2019 om 10:26

Het is dan wel een raket, uniek in zijn soort, maar dan wel weer zo uniek dat hij eigenlijk alleen kan scoren op specifieke rondjes die hem passen (Tirreno, vlakke Hollandse tijdritten). Verder: Topgozer, heel sterke tijdrijder, en voor de teamsfeer volgens mij ongelooflijk belangrijk.

ThorHushovd 10 mei 2019 om 10:38

Qua type komt Campenaerts in de buurt, terwijl die juist denkt dat hij op alle drie tijdritten kan scoren… Nou ik denk dan dat onze Jos wat realistischer is.

LyndaLid 10 mei 2019 om 11:03

Campenaerts was in Innsbruck anders ook verdomd goed op een loodzwaar parcours… in de tweede en derde tijdrit heeft die zeker kans. Balen voor hem is dat de twee beste tijdrijders op zo'n parcours er ook zijn.

Ok, buiten Dennis misschien.

Random wielerliefhebber. 10 mei 2019 om 11:06

Ook Thomas, Kwiato, Castroviejo, Kung, Oliveira, Martin, Bevin, Schachmann zijn afwezig, eigenlijk bijna iedereen die kan tijdrijden

Samlambeej 10 mei 2019 om 12:25

@ThorHushovd
nee nee

Headlines

Materiaalzone

Populair