Jordi Meeus over transfer naar BORA-hansgrohe: “Een fantastische kans”

donderdag 17 september 2020 om 10:17
Jordi Meeus over transfer naar BORA-hansgrohe: “Een fantastische kans”

foto: Cor Vos (archief)

Dat Jordi Meeus naar BORA-hansgrohe zou verkassen, was twee weken geleden al te lezen op WielerFlits. Nu heeft de sprinter van SEG Racing Academy zelf gereageerd op zijn overstap naar de WorldTour-ploeg. Meeus is de eerste Belg ooit in de gelederen van BORA-hansgrohe.

“Ik ben heel erg blij dat ik getekend heb bij BORA-hansgrohe”, zegt Meeus, die als neoprof een tweejarig contract tekent. “Het is een van de beste ploegen die er is, en zij hebben mij een fantastische kans aangeboden.”

“Drie jaar geleden ging ik naar SEG Racing Academy, dat is absoluut de juiste beslissing geweest. Nu ben ik klaar om een volgende stap te maken naar een soortgelijke ploeg, maar ook een team dat heel minutieus te werk gaat”, aldus de 22-jarige Belg, die ook aanbiedingen van Sport Vlaanderen-Baloise en Bingoal-Wallonnie Bruxelles had.

Rol als lead-out
BORA-hansgrohe ziet Meeus als een belangrijke schakel in de sprinttrein. “Hij is zelf een sprinter, maar ook iemand die een meer ondergeschikte rol kan aannemen in de ploeg”, legt innovatiemanager Dan Lorang uit.

“Hij zal zeker zijn kansen krijgen, maar we willen hem ook in onze sprinttrein integreren als een lead-out. Hij kan beide rollen goed invullen en de tests wijzen uit dat hij de potentie heeft om een van de snelste renners van het peloton te worden.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Geit in mijn Kelderman 17 september 2020 om 11:10

Dat gedweep met die scoops ‘was hier al twee weken eerder te lezen’, mag wel een onsje minder. Als jullie een journalistieke scoop hebben spreekt die voor zich, hoef je je niet nog mee op de borst te slaan.

EricV 17 september 2020 om 11:26

Snap ze wel, normaal is t gewoon kopiëren en plakken

Sagan=hulk 17 september 2020 om 11:39

Ik vraag me af wie er allemaal gaat vertrekken bij Bora. Er is daar nog niets over bevestigd, maar ze hebben toch wal redelijk wat inkomende transfers gedaan. Voorlopig hebben ze al 24 renners onder contract voor volgend jaar.

Drucker, Gatto, Großschartner, Konrad, Laas, Majka, McCarthy, Mühlberger en Poljanski hebben nog geen contract voor volgend jaar.

Dit jaar hebben ze een ploeg van 27 renners, dus als ze dat niet veranderen dan kunnen er zonder extra transfers nog drie verlengen. Het zou natuurlijk ook kunnen dat ze wat meer richting de 30 renners gaan.

De drie Oostenrijkers vind ik toch echt bij de ploeg passen en ik hoop dat die kunnen blijven. Drucker en Gatto zijn reeds op leeftijd en hebben geen ongelooflijke dingen bij deze ploeg getoond, het zou me verbazen moesten ze blijven. Laas leek me een last minute transfer omdat ze Bennett uiteindelijk toch verloren, die lijkt me ook niet te kunnen blijven. McCarthy is iemand die goed in de groep ligt en die zich ook graag wegcijfert voor de ploeg, een goede knecht die zeker kan blijven. Poljanski zijn lot zal bezegeld zijn aan Majka. Het is verrassend stil rond Majka, toch een goede klassementsrenner die einde contract is, Bora wil hem waarschijnlijk niet zo veel betalen als zijn huidige contract, maar als deze twee Polen uiteindelijk toch blijven evenals de Oostenrijkers en McCarthy dan zit de ploeg al aan 30 renners.

KimJungPoels 17 september 2020 om 12:08

Volgend seizoen mag je zelfs 32 renners hebben toch? Dus op zich hoeft er zelfs maar 1 van dat rijtje te vertrekken. ;)

Thoin 17 september 2020 om 14:13

Stond gisteren hier niet op dat Gatto verlengd heeft?

edit: niet gisteren maar toch
https://www.wielerflits.nl/nieuws/wielertransfers-2020-bora-hansgrohe-nippo-delko-one-provence/

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair