Meeus, De Kleijn, Gasparotto, Qhubeka ASSOS

maandag 15 februari 2021 om 14:12
Meeus, De Kleijn, Gasparotto, Qhubeka ASSOS

Ter illustratie - foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de valpartijen van Jordi Meeus en Arvid de Kleijn in de Clásica de Almería.

Meeus en De Kleijn komen goed weg na valpartijen

In een hectische editie van de Clásica de Almería werd het peloton meermaals opgeschrikt door valpartijen. Jordi Meeus, die met de Ster van Bessèges al een veelbelovende seizoensstart achter de rug had, lag op de grond bij de val, waarbij ook Ivan García en Álvaro Hodeg betrokken waren. De 22-jarige Belg liep een snee in zijn hand op, maar kon zonder serieuze blessures de finish wel bereiken, meldde zijn ploeg BORA-hansgrohe.

Hodeg hield een handblessure over aan de val op ruim twintig kilometer van de streep en moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Daar werden geen breuken geconstateerd, wel meerdere schaafwonden en een wond op zijn linkerhand. García liep bij de val geen noemenswaardig letsel op, meldde zijn ploeg Movistar. De Spanjaard probeerde nog terug te keren in het peloton, maar kwam uiteindelijk op achterstand over de finish.

Arvid de Kleijn kwam in zijn eerste wedstrijd voor Rally Cycling ten val en kon daardoor een goede uitslag vergeten. De 26-jarige Nederlander moest weliswaar de koers voortijdig verlaten, maar had geen ernstige verwondingen opgelopen, liet zijn ploeg naderhand weten.


Update – Gasparotto ploegleider bij continentaal team

Voormalig profrenner Enrico Gasparotto, die tweemaal de Amstel Gold Race op zijn naam schreef, keert terug in het peloton. De 38-jarige Zwitser gaat bij het continentale Nippo-Provence-PTS de ploegleiding versterken. “We zijn erg blij met Enrico Gasparotto als assistent-sportdirecteur. Met een schat aan ervaring en zijn liefde voor de wielersport is hij een echte aanwinst voor onze ploeg en de renners.”


Update – Nederlandse voedingsdeskundige naar Qhubeka ASSOS

Qhubeka ASSOS heeft met Samefko Ludidi een Nederlandse voedingsdeskundige met Zuid-Afrikaanse roots in de arm genomen. Ludidi zal de komende maanden een voedingsbeleid uitzetten binnen de WorldTour-ploeg van onder meer Fabio Aru en Victor Campenaerts. Met Daan Hoogervorst voegt zich nog een Nederlander in het voedingsteam van Qhubeka ASSOS. Hij is in Nederland verantwoordelijk voor het vaststellen van de landelijke voedingsrichtlijnen sportdiëtetiek in Nederland.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone