Jonge Stefan Bissegger wint openingsrit Tour de l’Ain

vrijdag 24 mei 2019 om 18:21
Jonge Stefan Bissegger wint openingsrit Tour de l’Ain

Stefan Bissegger (rechts) op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Stefan Bissegger heeft de openingsrit van de Tour de l’Ain (2.1) gewonnen. In Saint-Vulbas was de pas 20-jarige Zwitser de snelste in de massasprint. Daarin verwees hij de meer ervaren Lorrenzo Manzin en Anthony Maldonado naar de overige podiumplekken.

In de openingsrit reed het peloton van Bourg-en-Bresse naar Saint-Vulbas, een etappe over 162,6 kilometer met alleen in de eerste koershelft twee beklimmingen. Drie renners kleurden de beginfase van de rit vanuit de vroege vlucht: Gleb Brussenskiy, Simon Pellaud en Tim Naberman waren na amper tien kilometer weggereden uit het peloton.

Pellaud bleek de sterkste van de drie en ging nog voor halfkoers solo verder. Vanuit het peloton maakte Claudio Imhof de oversteek en samen reden zij enige vier minuten vooruit. Na halfkoers draaide het peloton de duimschroeven steeds verder aan en in de laatste tien kilometer werden de vluchters ingerekend.

Hoewel er in de slotfase nog enkele malen werd aangevallen, draaide de koers uit op een massasprint. Daarin verraste Bissegger, die uitkomt voor het continentale Swiss Racing Academy, Manzin en Maldonado. De Zwitser is tevens de eerste leider in de rittenkoers die nog tot en met zondag duurt.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Haanaf 25 mei 2019 om 01:06

Zo, da’s nog eens een strakke bocht rijden. Die Zwitser kan in ieder geval sturen.

Headlines

Materiaalzone

Populair