Jonge Spaanse klimmer Lopez trekt naar Trek-Segafredo

donderdag 1 augustus 2019 om 11:42
Jonge Spaanse klimmer Lopez trekt naar Trek-Segafredo

López wint een rit in de Giro Valle d'Aosta - foto: Giro Valle d'Aosta

Juan Pedro Lopez mag zich opmaken voor zijn profdebuut. WielerFlits heeft uit bronnen vernomen dat de 22-jarige Spanjaard in ieder geval de komende twee jaar onder contract staat bij Trek-Segafredo. De getalenteerde klimmer komt over van Kometa, de opleidingsploeg van het Amerikaanse team. Daar zwaaien Alberto Contador en Ivan Basso de scepter.

De jongeling viel in 2018 al op door enkele goede resultaten bergop. Dit seizoen zette hij onder de vleugels van Contador en Basso die lijn voort. Zo werd JuanPe tussen de profs al veertiende in de Giro di Sicilia (2.1) en vijftiende in de GP Amoribieta (1.1). Ook in de Tour de l’Ain (2.1, veertiende) en de Ronde van Hongarije (2.1, zesde) kwam Lopez goed voor de dag. Tijdens de voorbije Giro Valle d’Aosta in het beloftencircuit eindigde hij als negende. Wel won hij daar een etappe.

De jonge Spanjaard staat onder de begeleiding van trainer Carlos Barredo, zelf ex-prof bij onder meer Quick-Step-Innergetic en Rabobank. In gesprek met U23 Cyclingzone zei Lopez eerder dat het een voorrecht is om met Contador, Basso en ook Jésus Hernández te werken. “Op iedere vraag hebben zij met hun ervaring een antwoord. Dat is erg fijn.” De jongeling uit Andalusië moet naar eigen zeggen veel verbeteren aan zijn tijdrit. Per 1 augustus gaat hij bovendien als stagiair aan de slag bij Trek-Segafredo.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Dolledriesoldebroek 1 augustus 2019 om 13:13

Heeft ook al behoorlijke uitslagen tussen de profs gereden dit seizoen, goede aankoop

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair