Jonathan Restrepo wint tijdrit op Muur van Kigali in Tour du Rwanda

zaterdag 8 mei 2021 om 12:55
Jonathan Restrepo wint tijdrit op Muur van Kigali in Tour du Rwanda

foto: Cor Vos (archief)

Jonathan Restrepo heeft de zevende etappe in de Tour du Rwanda gewonnen. De Colombiaan van Androni Giocattoli-Sidermec bleek in een korte tijdrit sneller dan Alex Hoehn en Alan Boileau te zijn. Cristián Rodríguez blijft leider met nog een etappe te rijden.

Op de voorlaatste dag van de Tour du Rwanda stond een korte tijdrit met aankomst bovenop de bekendste klim van het land op het programma, de Muur van Kigali.

Met de eerste drie renners nog dicht bij elkaar in het algemeen klassement zou de 1,2 kilometer lange beklimming met een gemiddeld stijgingpercentage van 8,3% zomaar eens een nieuwe leider kunnen opleveren. Leider Rodríguez telde een voorsprong van zeven seconden op James Piccoli en dertien seconden op Restrepo.

De eerste serieuze richttijd kwam van Alexandre Geniez. De renner van Total Direct Energie, in het verleden winnaar van drie Vuelta-etappes, noteerde een tijd van 6 minuten en 31 seconden. Lange tijd zou niemand bij hem in de buurt komen, ook Jonathan Hivert en Valentin Ferron niet.

In de slotfase doken er dan toch nog drie renners onder de Fransman. Eerst Alex Hoehn (6 minuten en 28 seconden), snel daarna ook nog Alan Boileau (6 minuten en 29 seconden) en etappewinnaar Restrepo (6 minuten en 27 seconden). En de klassementsleider dan? Die verweerde zich kranig. Rodríguez verloor slechts acht seconden op Restrepo en hield een voorsprong over van vijf seconden.

Dit artikel delen:

9 Reacties

CechRepublic 8 mei 2021 om 13:10

“De Muur van Kigali” lijkt meer op een stevig duin als ik de beschrijving zo lees. Beetje het laatste stukje als je van Katwijk naar Noordwijk fietst Zoiets.

0
RidderSchwobin 8 mei 2021 om 13:22

Je moet de beelden maar op zoeken op YouTube. Doet mij een beetje denken aan de slotklim naar Siena in de Strade Bianche.

0
reusjen 8 mei 2021 om 17:46

Ik ben deze “muur” honderden keren opgeweest, en gelukkig was dat achterop de motor. Het is een kort klimmetje, maar wel echt een vervelend ding. En de kasseien liggen er niet geweldig bij.

0
CechRepublic 8 mei 2021 om 21:15

Even geyoutubed. Het is best een vervelend ding, maar meer door de bestrating dan door de stijlheidsgraad. De “muur” is misschien wat veel eer.

0
hjvd1982 9 mei 2021 om 00:11

Ik heb hem een aantal keer opgereden, wel flink stuk pittiger dan katwijk-noordwijk. Er is trouwens wel een gootje die je kan gebruiken als het publiek niet overhelt, dat was bij mij gelukkig altijd zo;)

0
Ronellenfitsch 8 mei 2021 om 13:18

Nou, in Kigali liggen betere kasseien dan in op die duinpaden hoor …. morgen doen ze de Muur nog een aantal keer. Mooie koers.

0
BigApple 8 mei 2021 om 13:22

Vuilllermoz die geklopt wordt door Restrepo op ” een muur” ???

0
wilbertdh 8 mei 2021 om 13:25

Vuillermoz wordt de hele week al geklopt op muren

0
Ronellenfitsch 8 mei 2021 om 13:24

Vuillermoz heeft dan ook nog niet de benen van de Mur de Bretagne destijds …

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone