Jonathan Milan wint rit in zijn allereerste Giro: “Dit had ik niet kunnen bedenken”
foto: Cor Vos
zondag 7 mei 2023 om 18:08

Jonathan Milan wint rit in zijn allereerste Giro: “Dit had ik niet kunnen bedenken”

In de beslissende massasprint van de tweede Giro d’Italia-etappe won Jonathan Milan in eigen land. “Ik had niet kunnen bedenken dat ik hier zou winnen”, blikte de 22-jarige sprinter van Bahrain Victorious terug op zijn zege in San Salvo.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Ik kan het niet geloven, maar ik ben enorm blij. Het is iets geweldigs, maar ik heb er eigenlijk geen woorden voor”, aldus de ritwinnaar, die David Dekker en Kaden Groves voorbleef.

Waar Milan zelf verbaasd klinkt over zijn zege, geloofde zijn team vol in hem. “Aan het eind van de etappe bleven mijn teamgenoten controleren om mij in een goede positie te brengen. Ze zeiden dat het goed zou komen.”

In de tijdrit van zaterdag merkte de Italiaan al dat hij goede benen had. “Ik heb een goede tijdrit gereden (hij werd 30ste, red.) en was blij met het resultaat, maar ik had echt niet kunnen bedenken dat ik vandaag zou winnen.”

 
4 Reacties
Sorteer op:
7 mei 2023
40min verder en nog steeds is enkel de top-10 bekend. Loopt lekker met die nieuwe tijdsopname door Tudor.
    7 mei 2023
    Had sneller moeten zijn: letterlijk in minuut 41 ineens alle 176 namen in de uitslag alsook de stand.
7 mei 2023
Monster. Het is hem gegund. Zou met deze snelheid best nog een etappe kunnen pakken.
Vakwerk van Pasqualon hoe hij hem perfect naar voren brengt op het juiste moment en dan in het wiel van Groves afzet.

Reacties zijn gesloten.