Jonathan Clarke spurt naar eerste profzege in Tour de Taiwan

maandag 18 maart 2019 om 09:56
Jonathan Clarke spurt naar eerste profzege in Tour de Taiwan

Jonathan Clarke (midden) - foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Jonathan Clarke heeft de tweede rit van de Tour de Taiwan op zijn naam gezet. In Jiaobanshan Park spurtte de 34-jarige Australiër van Floyd’s Pro Cycling sneller dan Giovanni Lonardi en boekte zo de eerste profzege in zijn loopbaan. Clarke is tevens de nieuwe leider.

Clarke reed de afgelopen seizoenen in het ProContinentale circuit voor het Amerikaanse UnitedHealthcare, dat voor 2019 haar hoofdsponsor zag afhaken en daarop de stekker uit het team trok. De Australische renner vond een nieuwe werkgever in Floyd’s Pro Cycling, de continentale wielerploeg van oud-renner Floyd Landis.

De tweede etappe over 118,8 kilometer leidde de renners van Taoyuan City Hall naar Jiaobanshan Park. Het zwaartepunt lag na half koers, toen het peloton de heuvels introk. Op de oplopende aankomst moest een sprint van een omvangrijke groep de ritwinnaar aanwijzen en daarin toonde Clarke zich de sterkste. Met duidelijk verschil klopte hij Giovanni Lonardi en Nathan Earle.

Etienne van Empel was op de zestiende plaats de beste Nederlander in de uitslag.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Verweggistan 18 maart 2019 om 11:21

Het is zelfs zijn eerste zege in een UCI koers. Dus ook nog nooit een .2 koers gewonnen. Toch leuk dat dat op z’n 34e nog eens lukt.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair