Jonas Vingegaard: “Wat twee jaar geleden gebeurde, mocht vandaag niet weer gebeuren”

zaterdag 23 juli 2022 om 18:48
Jonas Vingegaard: “Wat twee jaar geleden gebeurde, mocht vandaag niet weer gebeuren”

© Cor Vos

Ook Jonas Vingegaard, die vandaag zijn Tourwinst veiligstelde, barstte na afloop van de tijdrit in tranen uit. “Wat dit betekent? Alles! Niet te beschrijven. Dit is het grootste in het wielrennen en we hebben het gedaan. Dat ik dit hier aan de aankomst met mijn twee meisjes mag delen, maakt het allemaal nog mooier.”

Vingegaard doelde uiteraard op partner Trine Marie en dochtertje Frida. “Geweldig dat zij hier zijn”, stamelde hij. “Dit is het mooiste moment uit mijn leven. Sinds vorig jaar ben ik erin gaan geloven dat het kon. Nu is het gebeurd. Ongelooflijk.”

De 25-jarige Deen sprak ook over opluchting. “Omdat wat twee jaar geleden met Primoz gebeurde op La Planche des Belles Filles, door ons hoofd spookte”, gaf hij toe. “Dat wilden we vandaag niet opnieuw laten gebeuren.”

Vrienden, broers zelfs
Tijdens het flashinterview kwam ook nog het team-aspect ter sprake. “Dat Wout van Aert zo emotioneel reageert op mijn zege? Maar zo gaat dat bij ons. We zijn bijzonder close met elkaar. Mijn ploegmaats zijn mijn vrienden, mijn broers als het ware. Ik ben ook bijzonder blij dat Wout hier nog de tijdrit wint.”

Dat er vanavond gevierd gaat worden, gaf Vingegaard tot slot nog mee. “Het is een speciale dag voor het hele team. Ik wil iedereen kunnen bedanken. Elke renner, maar ook elk lid van de staf. Wat dit in Denemarken gaat teweeg brengen? Geen idee. Ik lees geen kranten of media, dus ik weet niet hoe gek het er aan toe zal gaan.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Murcia 23 juli 2022 om 18:56

Je hebt verschillende type leiders, en hij is er 1 waar de benen namens hem het woord doen. En uiteindelijk telt dat het zwaarste. Felicitaties aan hem!

Alfred Issendorf 23 juli 2022 om 19:34

Zo zien we de wijsheden uit het verleden weer bevestigd: op een oude fiets moet je het leren.

KevinK1986 23 juli 2022 om 19:41

Nooit gedacht dat hij zo’n stap zou zetten en uitgroeien tot een klassementsrenner van dit formaat. Hij is echt waanzinnig compleet en lijkt nog 2 weken op dit niveau te kunnen presteren. Waanzinnig.

Al Phila 23 juli 2022 om 19:56

Vorig jaar was hij de enige die Pogi durfde aanvallen en met (klein) succes; Kijk eens waar hij nu staat. Vele stappen gezet (tijdrijden, bergop, plaatsing in peloton), en ja, dit gaat wat teweeg brengen n in het startland Denemarken!!

Is NL niet in 2024 aan de beurtn?? Welke NK-renner wint dan de Tdf ???

Txirrindularitza 23 juli 2022 om 20:00

Remmert Wielinga gaat de belofte inlossen!

Lalsacien 23 juli 2022 om 21:28

De stroet !!!

Gebruikersnaam 23 juli 2022 om 20:08

Het illustreert ook wat er op 2 jaar kan gebeuren. In 2020 ging het tussen Pogacar en Roglic en was Vingegaard een relatieve nobody op vlak van grote rondes.

Het zou niet vergezochter zijn indien Jorgenson of Leknessund deze namen dan allemaal verslaat in 2024.

Kelder is de Man 23 juli 2022 om 20:35

Charisma is ook een persoonlijk iets. Ik heb het voor hem. Mooi interview op nos, niet van btw.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone