Jonas Vingegaard verslaat Froome en Nibali in ASO-criterium in Singapore
foto: Cor Vos (archief)
zondag 30 oktober 2022 om 10:59

Jonas Vingegaard verslaat Froome en Nibali in ASO-criterium in Singapore

Het Tour de France Prudential Criterium in Singapore is gewonnen door Jonas Vingegaard. De winnaar van de voorbije Tour de France kwam in zijn gele trui als eerste over de streep, voor twee andere ex-Tourwinnaars: Chris Froome en Vincenzo Nibali.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het wegseizoen ligt achter ons, al stond er vandaag toch nog een wedstrijd op het programma. Of beter gezegd: een criterium. Wedstrijdorganisatie ASO hield vandaag namelijk een profcriterium in Singapore. Het ‘Tour de France Prudential Singapore Criterium’ werd verreden op een speciaal aangelegd stratencircuit in het hart van de stadstaat. Met Tourwinnaar Jonas Vingegaard, Mark Cavendish en (sinds kort) oud-renners Alejandro Valverde en Vincenzo Nibali stonden er meerdere toppers aan de start.

Cavendish had wel zin in een zware koers en was zeker niet van plan om te wachten op een sprint. De 37-jarige Brit was min of meer de aanstichter van een interessante kopgroep met daarbij ook Vingegaard en de Duitser Simon Geschke. Deze vluchtpoging was echter geen lang leven beschoren en dus werden Cavendish en Vingegaard op een bepaald moment weer ingerekend. Niet veel later ontstond er een nieuwe kopgroep van in totaal zeven renners.

Rohan Dennis, Simon Clarke, Jan Hirt, José Joaquín Rojas en Guillaume Boivin waren de belangrijkste namen, maar ook deze renners wisten het niet uit te zingen tot het einde. Het werd in de laatste kilometers uiteindelijk een duel tussen geletruidrager Vingegaard, Nibali en Chris Froome. Deze coureurs wisten weg te springen uit een eerste elitegroep en mochten het gaan uitmaken voor de zege: Vingegaard trok aan het langste eind, voor Froome en Nibali.

Tour de France Prudential Singapore Criterium
1. flag-dk Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma)
2. flag-gb Chris Froome (Israel-Premier Tech)
3. flag-it Vincenzo Nibali (Astana Qazaqstan)

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
30 oktober 2022 11:04
Zeer knap van Froome, schrijf hem maar op voor de Tour volgend jaar!
30 oktober 2022 11:10
Na deze glansprestatie is er geen twijfel meer mogelijk over wie de beste renner van het afgelopen jaar was!
  30 oktober 2022 12:10
  De tourwinnaar is natuurlijk per definitie de beste wielrenner van het jaar.
30 oktober 2022 11:30
Wat een onzin is dit toch. Waarom al die renners laten vliegen naar zo’n plek? Ze zullen we goed betaald krijgen, maar voor de rest is het milieuvervuiling… al die privé vliegtuigen die zijn ingezet…
  30 oktober 2022 12:09
  Vind dat soort criteriums daar logischer dan al die Na-Tour-criteriums in onze contreien. In dat soort landen aan de andere kant van de wereld hebben ze geen wedstrijden met deze toppers, terwijl bijna alle grote wedstrijden voor ons bereisbaar zijn.
  30 oktober 2022 12:48
  Volgens mij vliegen wielrenners over het algemeen niet rond in een prive vliegtuig, behalve bij hoge uitzondering zoals toen Jonas net de Tour had gewonnen een keertje.

  Voor mij vind ik het goed als de sporters wedstrijden krijgen op verschillende plekken, maar al die fans die meevliegen (zoals bij voetbal) is nergens voor nodig.

  Dan kijken wij op tv (beter voor het milieu) en de lokale fans krijgen goedkoopste kaartjes (of gratis meer ruimte in het wielrennen).
30 oktober 2022 11:32
Leuk dat Froome ook weer van zich laat horen.
Goed najaar voor Vingegaard.
30 oktober 2022 12:08
Zo, dat is een mooi podium en dat ergens in Azië. Dat moet leuk geweest zijn.
30 oktober 2022 12:27
De uitslag stond dan ook al uiteraard reeds op voorhand vast.

Reacties zijn gesloten.