Jonas Vingegaard komt niet meer in actie in 2023
foto: Cor Vos
dinsdag 19 september 2023 om 09:11

Jonas Vingegaard komt niet meer in actie in 2023

Jonas Vingegaard mag gaan genieten van zijn off-season: de tweevoudig Tourwinnaar heeft geen wedstrijden meer op het programma in het restant van 2023. Dat heeft hij laten weten in gesprek met het Deense TV 2 Sport.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Afgelopen zondag sloot Vingegaard de Vuelta a España af op de tweede plaats, achter ploeggenoot Sepp Kuss. Zijn vrouw en dochter waren in Madrid om hem te onthalen. “Dat was geweldig. Ik zag ze ook ’s ochtends al, want we hadden wat tijd. Het was gewoon ongelofelijk fijn om hen in de ochtend al te zien. Ik kijk uit naar het off-season en het genieten van de tijd met hen.”

Vingegaard kende (opnieuw) een bijzonder succesvol seizoen. Hij won natuurlijk voor de tweede keer de Tour de France en daarnaast was hij de beste in O Gran Camiño, de Ronde van het Baskenland en het Critérium du Dauphiné. In zijn overige rittenkoersen eindigde hij ook op het podium. In Parijs-Nice werd hij derde, in de Vuelta a España dus tweede. Vingegaard reed dit jaar geen eendagswedstrijden. Hij heeft 68 koersdagen in de benen.

 
16 Reacties
Sorteer op:
19 september 2023
Nog even uitrusten voor Jonas aan zijn cross seizoen kan beginnen!
19 september 2023
Beste ronderenner van het jaar!
  19 september 2023
  Daar is natuurlijk geen twijfel over. De beste AK-man van het moment.
19 september 2023
Superjaar gereden. Bij de dubbel Tour-Vuelta was hij voor mij duidelijk de man van het seizoen geweest. Heeft mij ook weten te charmeren door vaak aan te vallen in de bergen, en leverde met zijn buitenaardse tijdrit 1 van dé wielermomenten van het jaar af. Zie hem nog steeds als de Froome van dit tijdperk. Supersterke ronderenner, bescheiden soms ietwat awkward maar vriendelijk karakter, en voorlopig houdt hij zich ook weg van de eendagskoersen. Haalde in de Tour wellicht het hoogste niveau van alle renners over het hele jaar bekeken, dus acht hem niet kansloos op de Vélo d'or als dé renner van 2023. Tour gewonnen, 2de in de Vuelta, 4 GT-etappes, Dauphiné, Ronde van het Baskenland... 15 zeges in totaal. Zou hem ook wel eens willen zien mikken op Lombardije of Luik, maar veel beter doen dan dit jaar lijkt mij niet evident.
19 september 2023
Ten opzichte van zijn eerste tour overwinning is Vingegaard enorm gegroeid, vorige jaar leek het soms allemaal nog wat onzeker op het stuntelige af hier en daar. Maar inmiddels staat daar een renner die goed is, maar ook uitstraalt dat hij precies weet waarmee hij bezig is en daarvoor durft te staan. Sommigen mogen dat bleek vinden en weet ik veel wat voor denigrerende opmerkingen er allemaal op sociale media worden gesmeten, ik vind het mooi dat hij vooral zichzelf is, en uitgegroeid is tot één van de beste klassementsrenners. Natuurlijk weten wij nooit hoe iemand in het echt is en dat hoeft ook helemaal niet, maar hij komt over als iemand die begaan is met anderen en tegelijkertijd een topatleet, mooie combinatie!
19 september 2023
En zo zie je maar dat ik best veel gemeen kan hebben met een Tourwinnaar
19 september 2023
Logisch na zo een jaar en als echte familieman zijnde met zulke jonge kinderen. Het motiveert ook om straks goed uitgerust, ook mentaal, weer er maximaal voor te gaan. Dat snappen ze heel goed bij TJV.
19 september 2023
Primoz ftw
19 september 2023
Dat heeft Jonas dik verdiend. Mooi om te zien dat het een echte familie man is. Fietsen is leuk, maar je kind zien opgroeien is ook wat waard.
19 september 2023
Vélo d'or zal tussen Vingegaard en Vanderpoel gaan lijkt me. Pogacar, Evenepoel, Roglic en Kuss ook mooie dingen laten zien, maar toch minder dan deze 2.
  19 september 2023
  Kuss is zelfs niet genomineerd. Geen idee waarom die nominaties al zo vroeg moesten bekend gemaakt worden. Het stemmen zelf is misschien ook al gebeurd? Kuss heeft toch een beter seizoen gehad dan bv. Adam Yates, vind ik persoonlijk.
  19 september 2023
  Ja, maar tegelijkertijd maakt het niet uit, want ze hebben allebei geen recht op de titel renner van het jaar.
  19 september 2023
  Vingegaard verdiend het eigenlijk het meeste gezien zijn resultaten met iets daarachter Mathieu, , maar het zal wel Van der Poel worden omdat die een 'vlottere uitstraling' heeft en dat speelt ook wel mee bij zo'n verkiezingen.
19 september 2023
Dit is dus het verschil met bijvoorbeeld poggi en rev rijd zijn etappe koersen en dat is het optimale voor bereiding voor zijn grootste doel de rest is bijzaak in principe deed lance dat ook al...
19 september 2023
Ze kunnen ook beter deze prijs opdelen in beste klassieke renner van het jaar en beste klassementsman van het jaar. Want het is nu lastig om keuzes te maken tussen beide type renners.

Geef een reactie