Jonas Vingegaard en Demi Vollering winnen Velo d’Or, Van der Poel valt ook in de prijzen
foto: Cor Vos
dinsdag 24 oktober 2023 om 19:53

Jonas Vingegaard en Demi Vollering winnen Velo d’Or, Van der Poel valt ook in de prijzen

Jonas Vingegaard en Demi Vollering hebben de Vélo d’Or 2023 gewonnen. De Velo d’Or is de prestigieuze jaarprijs van het Franse wielermagazine Vélo Magazine dat verbonden is aan de Tour de France-organisatie ASO en aan de Franse sportkrant L’Equipe. De jury bestaat uit Europese wielerjournalisten, die de allerbeste wielrenner en wielrenster van het jaar uitkiezen.

Vingegaard won dit jaar voor een tweede opeenvolgende keer de grootste wielerwedstrijd op aarde, de Tour de France. Maar het bleef niet bij zijn zege in de Ronde van Frankrijk, aangezien de Deen ook de sterkste was in de Ronde van het Baskenland en het Critérium du Dauphiné, twee prestigieuze meerdaagse wielerkoersen. In het najaar werd hij bovendien ook tweede in de Vuelta a España, achter zijn ploegmaat Sepp Kuss.

Geen tweede Velo d’Or voor succesvolle Pogacar
Opvallend genoeg grijpt Tadej Pogacar dus naast de prijzen. De Sloveen moest in de Tour de France weliswaar opnieuw zijn meerdere erkennen in Jonas Vingegaard, maar de renner van UAE Emirates won met de Ronde van Vlaanderen en Ronde van Lombardije wel twee van de vijf wielermonumenten en was ook de beste in andere prestigieuze wedstrijden als Parijs-Nice, de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl.

Demi Vollering beleefde een droomseizoen – foto: Cor Vos

Bij de vrouwen was het een tweestrijd tussen Demi Vollering en Lotte Kopecky. Die eerste ging er uiteindelijk met de Velo d’Or vandoor. De Nederlandse renster van SD Worx won dit jaar met overmacht de Tour de France Femmes en kende – met zeges in Strade Bianche, Dwars door Vlaanderen, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik – een buitengewoon succesvol voorjaar. Ook werd Vollering tweede op het WK en won ze nog enkele andere wedstrijden.

Uitslag Velo d’Or 2023

Vrouwen
flag-nr1 flag-nl Demi Vollering – 171 punten
flag-nr2 flag-be Lotte Kopecky – 139 punten
flag-nr3 flag-nl Annemiek van Vleuten – 99 punten

Mannen
flag-nr1 flag-dk Jonas Vingegaard – 142 punten
flag-nr2 flag-nl Mathieu van der Poel – 133 punten
flag-nr3 flag-si Tadej Pogacar – 126 punten

Overige winnaars
Er waren daarnaast – voor het eerst – prijzen voor de beste Franse wegrenner (Trophée Bernard Hinault), de beste Franse renner in een andere wielerdiscipline (Trophée Daniel Morelon), de beste klassiekerrenner en de beste klassiekerrenster (Trophée Eddy Merckx).

Pauline Ferrand-Prévot ging met de Trophée Daniel Morelon naar huis, Christophe Laporte won dan weer de Trophée Bernard Hinault. Mathieu van der Poel won dan wel niet de Velo d’Or, maar bleef zeker niet met lege handen achter. De Nederlander kreeg virtueel – Van der Poel was niet aanwezig op het gala – de Trophée Eddy Merckx uitgereikt. Lotte Kopecky werd verkozen tot de beste klassiekerrenster van 2023.

Verder werden Eddy Merckx en Bernard Hinault nog in het zonnetje gezet: de twee wielergrootheden mochten een ereprijs (Vélo d’Or d’honneur) in ontvangst nemen.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
60 Reacties
Sorteer op:
24 oktober 2023 20:40
Je zal maar een seizoen hebben als Pogacar, en dan derde worden.
24 oktober 2023 20:16
Mathieu heeft een uitzonderlijk seizoen gehad met 2 klassiekers en het WK, maar als je kijkt naar hoe lang en hoe goed Vingegaard was in aantal dagen, lijkt het terecht. Top in de tour gedurende 3 weken, ook in de Vuelta, bijhorende ritzeges, Dauphiné en Baskenland er ook nog bij. Tja, dat is een oneerlijke strijd tegenover een klassiek geschoolde renner.
Vdp zou bijna altijd de Velo d'Or gewonnen hebben, maar we zitten nu eenmaal met enkele uitzonderlijke ronderenners. Jammer.
  24 oktober 2023 20:21
  mvdp heeft heel specifiek gepiekt en won 2 monumenten en een wereldtitel, daardoor was hij de rest van het seizoen relatief onzichtbaar en dan ben je iets te weinig alom aanwezig om de velo d'or te winnen.

  ik denk eerlijk gezegd dat het mathieu worst zal wezen
  24 oktober 2023 20:30
  Hoezo de Tour gedurende 3 weken? Eigenlijk was Pogacar in punten de betere in rechtstreekse duels als je alles bijeen telt, en heeft Vingegaard 2/3 grote slagen behaald in 2 cruciale ritten waardoor ie won op tijd. De tijd telt, dat weet ik ook, maar concluderen dat Vingegaard 3 weken dominant was is alles behalve een correcte weergave.
  24 oktober 2023 22:05
  De tour win je niet als je niet 3 weken top bent met een piek op 2 momenten. Dat is niet dominant, dat schrijf ik ook nergens, maar wel uitzonderlijk goed.
  Soit, het aantal concurrenten dat kon winnen en bewust gepiekt had naar San Remo/Roubaix/WK was toch wel wat groter, maar het was telkens dezelfde die boven de anderen uitstak.
  25 oktober 2023 09:25
  @steven,

  Als je met zulke uitspraken kom, moet je het wel goed onderbouwen.
  Pogacar heeft 2 ritten in de tour gewonnen. Waarbij 1 keer Vingegaard 2e werd op 24 seconden, en 1 keer 3e in de zelfde tijd.
  en op de colombier heeft hij nog eens iets van 4 seconden gepakt.

  Vingegaard heeft in de etappe naar laruns meer als een minuut gepakt. in de ITT anderhalve minuut, en in de rit naar courchevel 5 minuten.

  Dus waar was Pgacar eigenlijk de betere van Vingeaard over 3 weken?
24 oktober 2023 21:31
Als je kijkt naar welke koersen ze dit jaar gewonnen en gekleurd hebben, dan verdiende eigenlijk iedereen uit het rijtje Vingegaard, vdPoel (cross-titel incl), Pogacar, Vollering en Kopecky een Vélo d'Or. Bij de heren weet ik echt niet hoe te kiezen, bij de dames zou ik eerder Kopecky gekozen hebben (omdat zij en Vollering elkaar op de weg amper ontliepen en Kopecky ook op de baan gedomineerd heeft).
Het was voor velen een straf koersjaar, op naar 2024!
24 oktober 2023 21:59
Demi mee eens, maar bij de mannen Pogacar uiteraard met afstand. Bij Vingegaard is het treintje rijden tot zeg halverwege de klim en dan z'n kunstje doen a la watt's/kg. Vingegaard heeft daarnaast dit jaar geloof 1 ééndagskoers gewonnen, de Dome Classic. Pogi, zie column en zonder val mss ook nog LBL en de Tour. Verder nog een pak podium plaatsen in van alles (WK oa) en nog wat.
  25 oktober 2023 01:44
  @PietSpeed Jonas reed dit jaar geen 1 daagse koersen. Won wel Gran Camino in die periode.
24 oktober 2023 20:18
Prestige van de Tour (en bij de uitbreiding de grote rondes) steekt er internationaal gezien toch wel nog altijd een stuk bovenuit. Daar kan geen wereldtitel in het veld tegenop. ;) Ergens terecht denk ik, want het is toch het allerzwaarste onderdeel van het wielrennen.

Begrijp de keuze voor Vingegaard dan ook wel. Als hij ook de Vuelta had gewonnen, had er überhaupt geen discussie over geweest wat mij betreft. Vond het al raar dat Vingegaard vorig jaar slechts vierde was in deze verkiezing. Heeft ook gewoon een heel jaar op topniveau gepresteerd, maar dan enkel in het rondewerk. En zijn niveau in de Tour, waar hij alles en iedereen wegblies, was voor mij toch het hoogste van allemaal.

Pogi vind ik allround gezien nog altijd wel de beste renner, en had hier dan ook niet misstaan als winnaar.

Van der Poel had ook gekund, maar wellicht heeft die zich buiten zijn paar grote dagen net iets te weinig getoond. Als classicus kan je deze trofee wel winnen maar dan moeten er vermoedelijk nog net iets meer streepjes staan bij de zegeteller. Zie Sagan in ‘16, Gilbert in ‘11 en Boonen in ‘05. Al kwamen Bettini in ‘06 (9 zeges) en Cancellara in ‘10 (8 zeges) niet zo heel veel verder.

Vollering bij de vrouwen kan ik mij ook in vinden.

Wel benieuwd naar de volledige uitslag. Edit: op wikipedia (ENG) staat Van der Poel op 2, Pogacar op 3. En op Sporza staan de punten: Vingegaard (142), VDP (133), Pogi (126). Veel closer dan vorig jaar dus.
24 oktober 2023 20:27
de voorbije 20 jaar ging deze prijs in minder dan de helft van de gevallen naar de tour-winnaar, lijkt me dus feitelijk aantoonbaar dat die niet altijd bijna automatisch wint
  25 oktober 2023 00:07
  Schijnbaar tellen alleen de ASO prijzen .
24 oktober 2023 21:20
De prijs wordt uitgereikt door een Frans blad. Je moet het dan ook niet verder zoeken. Als je door de tour te winnen in feite al deze prijs wint, terwijl een ander wereldkampioen wordt en twee topklassiekers wint en ook nog eens wereldkampioen veldrijden, kan je deze al net zo goed opdoeken. Als men consequent is zal men de prijs zeer zelden nog aan een ander moeten geven dan aan de tourwinnaar. Ook Pogaçar zijn palmares dit jaar oogt beter.
  24 oktober 2023 22:49
  Ja, zeker aangezien Vingegaard buiten de Tour nauwelijks iets gepresteerd heeft.
  25 oktober 2023 11:09
  Wanneer heeft MvdP een grote ronde gewonnen of een prestigieuze ronde van een week? Die wint logischerwijs ook alleen maar op zijn terrein. Het palmares van Vingegaard kun je dan nog bijna als diverser aanduiden.
24 oktober 2023 23:31
Mooi hoor die prijzen maar voor mij maakt het tussen Vingegaard, Pogacar of van der Poel echt niet uit wie die prijs krijgt, ze staken met 3 boven de rest uit en hebben mooie sport laten zien, dat is wat telt. Idem bij de vrouwen, Vollering of Kopecky ook zij waren beide een klasse apart. Van Vleuten blijft natuurlijk altijd noemenswaardig, bijzondere sportvrouw die zij is, die mag de oevre-prijs :D
24 oktober 2023 20:28
Al die extra prijzen hoeven voor mij trouwens niet. Gewoon 1 vélo d’or bij de mannen, en eentje bij de vrouwen.
24 oktober 2023 21:13
Vingegaard heeft de prijs terecht gewonnen op basis van de gegeven punten. Die zijn uitgedeeld door internationale journalisten.
Kijkend naar de veelzijdigheid scoort Pogacar.
Kijkend naar grote(en kleine) rondes scoort Vingegaard.
Kijkend naar pieken op de wedstrijden geschikt voor hem scoort MVDP.
Het ligt gewoon dicht bij elkaar en de persoonlijke voorkeur heeft de bovenhand.
Laat ik wel zeggen dat internationaal gezien de Tour de grootste wedstrijd is. Niet Europese journalisten zullen daar het meest naar kijken.
24 oktober 2023 21:23
Kan iemand nogmaals opsommen wie wat heeft gewonnen in 2023?
24 oktober 2023 22:16
Leuk zo'n verkiezing maar ik neem dat nooit zo serieus. Gooi de 5 beste namen van het seizoen in een pot, ga grabbelen en de eerste die je pakt is de winnaar. Net zoiets als in Nederland de verkiezing sportman/vrouw van het jaar. Das elk jaar weer een giller.
24 oktober 2023 22:44
Volledige top 10:
1) Vingegaard
2) Van der Poel
3) Pogacar
4) Roglic
5) Evenepoel
6) Philipsen
7) Van Aert
8) Pedersen / Pidcock / Yates (vermoedelijk alle 3 geen enkel punt gekregen)
25 oktober 2023 09:18
Wie zou de vélo d'or gewonnen hennen mochten ze alle drie genoemd hebben en wie het eerst op het podium is mag hem houden? START!
24 oktober 2023 20:02
Verrassend is de keuze voor Jonas wel maar tegelijkertijd snap ik de journalisten, hij bevestigde met zijn tweede Tourzege dat hij de beste grote ronderenner van het moment is en verslaat de beste renner ter wereld, won deze Tour bovendien met een fenomenale tijdrit en pakte nog een hele rits aan andere prestigieuze zeges. Daarnaast zette hij Kuss in het zadel tijdens de Vuelta, als hij echt had gewild was dat ook een eindzege geworden.

Vollering en Kopecky zaten echt superdicht bij elkaar maar ook hier lijkt de Tourzege de doorslag te hebben gegeven.
  24 oktober 2023 20:13
  Hij wint de tour, de ronde van het baskenland en de dauphine. En hij bepaalt dat Kuss de vuelta wint, waar hij zelf 2e wordt. Hij was duidelijk de meest dominante renner van het seizoen. Iedere andere winnaar van deze prijs zou veel meer uitleg nodig hebben.
  24 oktober 2023 20:28
  Meest dominant ik de bergen, niet van het seizoen. Als je dit jaar (en niet enkel in juli) wielrennen hebt gekeken dan heb je 2 renners gehad die 6-7 maanden lang deden wat ze wilden. Jullie Mathieu won het WK CX, MS, PR, en ging dan door als loods van Philipsen om af te sluiten met WK winst. Pogacar won RVV, Amstel, werd 2e in de Tour & won Lombardije. Al hun zeges tegen renners die pieken naar die koersen. Dat je “Baskenland” van Vingegaard moet vermelden is een zwaktebod. Bij Pogacar komt Parijs-Nice op pagina 2 van z’n mooiste zeges dit jaar.
  24 oktober 2023 20:41
  @Steven_ E
  Valt echter niet te ontkennen dat Vingegaard de beste was in de met afstand belangrijkste wedstrijd van het jaar en dat nu voor het 2e jaar op rij en met een immense voorsprong. Voeg daarbij zijn enorm aantal overwinningen 15 terwijl hij geen eendagskoersen deed en je snapt meteen waarom hij een waardig winnaar is. Dat de Tourwinnaar vorig jaar slechts vierde werd is veel opmerkelijker in mijn ogen.
24 oktober 2023 20:56
Laten we stoppen met deze jury prijs
  24 oktober 2023 22:37
  Eens. Zulke prijzen voegen ook niks toe. Het moment van wedstrijd winnen telt , rest is bijzaak.
  25 oktober 2023 00:07
  Laten we stoppen met polls over de uitslag van verkiezingen, en laat ons al zeker stoppen met er eindeloos over door te zeiken.
24 oktober 2023 21:30
Ik heb de laatste tijd al vaker mijn wenkbrouwen opgetrokken bij de wielerjournalisten. Ze hebben er al meermaals flink naast gezeten, en zo ook hier wat mij betreft. Vollering kan ik nog begrijpen (al had Kopecky de prijs ook verdiend). Maar mijn shortlist was toch echt Pogi met Matje. En Vingegaard op 3.
24 oktober 2023 21:41
Mijn persoonlijke top drie is MvdP, Pogi, Vingegaard. Maar uiteraard snap ik dat journalisten die stemmen ze op andere volgorde kunnen zetten. Alledrie hebben ze een uitzonderlijk sterk seizoen gedraaid waarbij de Deen de grootste vis vangt (!) en Tadej ongelooflijk veelzijdig en succesvol was en Mathieu viermaal piekte in de grote/belangrijke wedstrijden. Ik zie zo’n gala als een manier om het seizoen te evalueren en de hoofdrolspelers in het zonnetje te zetten. Hier is winnen een keertje bijzaak.
25 oktober 2023 14:31
Triest is het, ikzelf vindt Pogacar de nummer 1, mvdp 2 en vingegaard 3.
Voor welke renner gaan de mensen naar het wielrennen kijken? Nou daar staan mijn nummers 1 en 2 ook in de top 3 en vingegaard zou dan misschien op plek 6 ofzo komen op zijn best. Het is te treurig voor woorden dat Vingegaard omdat hij de Tour wint deze prijs pakt. Als Pogacar alles op de Tour zou zetten in zijn trainingen dan wint hij hem met 2 vingers in de neus. Maar dat doet hij niet omdat hij een liefhebber van het wielrennen is. De echte liefhebbers van het wielrennen zien allemaal liever een Van der Poel of Pogacar rijden.
24 oktober 2023 19:57
Voor de Fransen is en blijft de Tour de belangrijkste wedstrijd van het jaar, al de rest telt niet & dat bewijzen ze hier eigenlijk zelfs 2x.
  24 oktober 2023 20:01
  Voor iedereen is dat zo. Voor de Nederlanders niet, dan?
  Wat ook meespeelt: normaliter had Vingegaard ook de Vuelta gewonnen, en dan speelt hij gewoon in een andere League wat zulke verkiezingen betreft.
  24 oktober 2023 20:16
  je hebt gelijk, +1
  24 oktober 2023 20:17
  Vingegaard en Vollering wonnen naast de Tour ook nog wel wat van "al de rest". Als ze nu alleen de Tour hadden gewonnen, was 't iets anders geweest.
  24 oktober 2023 20:17
  Ja buiten de tour zijn die twee eigenlijk gewoon prutsers. +1 (O, ik zie nu dat sommige mensen niet zien dat dit sarcasme was)
  24 oktober 2023 20:22
  Vingegaard won te weinig andere wedstrijden en te weinig allround wat mij betreft om als “beste renner ter wereld” te worden bekroond. Als je als dubbele wereldkampioen 2 monumenten pakt, of als 2e in de Tour ook 2 monumenten plus talloze andere zeges, dan hoort het tussen die 2 te gaan. Vingegaard startte niet eens op het WK (ook niet de tijdrit), dat boeit hem niet. Dan hoort ie deze trofee wat mij betreft niet te krijgen. Het feit dat ze nu ook een trofee “beste klassiek renner” in het leven hebben geroepen zegt genoeg, dat geeft ze enkel maar meer excuses om de hoofdprijs aan de Tour-winnaar te geven.
  24 oktober 2023 20:24
  Vollering-Kopecky was natuurlijk enorm close dit jaar. Vollering doet er dan de Tour bovenop (Kopecky was wel 2e) en Kopecky counterde het WK. Moeilijke balans, en voor beide viel wat te zeggen. Wat mij betreft overwint dan de wereldkampioene, maar ik kan mij voorstellen dat ze er elders anders over denken. Het EK had hem misschien kunnen doen overhellen.
  24 oktober 2023 20:25
  VIngegaard heeft de Tour gewonnen, werd tweede in de Vuelta en heeft met de Ronde van het Baskenland en het Critérium du Dauphiné twee WT kleine rondes gewonnen. Blijkbaar tellen op de Tour na die wedstrijden voor jou ook helemaal niet mee.
  24 oktober 2023 20:36
  Tuurlijk tellen die, maar ik zou toch even het palmares van Pogacar dit jaar bekijken. Welgeteld 1 wedstrijd niet in de top-5 geëindigd, en dat was het WK tijdrijden waar hij zich opofferde om zoveel mogelijk punten te sprokkelen voor Slovenie met het oog op de OS.
  24 oktober 2023 20:51
  Een uitverkiezing is altijd subjectief en van de Top 3 had ik perfect kunnen begrijpen dat MVDP het werd of Pogi, maar Jonas misstaat niet als winnaar. Hij was in de Tour, Vuelta, Dauphine, Baskenland en zelfs in P-N waar hij iets minder was erg aanvallend bezig.
  25 oktober 2023 00:32
  En Vingegaard's slechtste prestatie was een derde plaats in Parijs-Nice.
  25 oktober 2023 06:15
  Nogmaals, Vingegaard heeft zich beperkt tot zijn terrein.
  25 oktober 2023 09:04
  De prijs is een initiatief van een frans tijdschrift. De jury is internationaal, dus niet alleen Frans.
  En Internationaal is de Tour nog steeds de grootste wedstrijd die er is. Maar afgezien daarvan, heeft Vingegaard wel meer gewonnen dan alleen de tour.

  Heeft meegedaan aan 6 meerdaagse wedstrijden. Waarbij een 3e plaats zijn slechste resultaat is. De vuelta werd hij tweede (die hij makkelijk had kunnen winnen). Dus hij heeft er 4 gewonnen.
  Daarnaast heeft hij 12 ritten gewonnen. Dus hij is 16 keer eerste geworden.
  Pogacar heeft 17 wedstrijden/ritten gewonnen. Dus ze ontlopen elkaar helemaal niet zo veel.


  Denk niet dat alleen de Tour ervoor heeft gezorgd dat hij de prijs heeft gewonnen.
  25 oktober 2023 11:01
  @Steven_E "Als je als dubbele wereldkampioen 2 monumenten pakt". Daar zou je dan net zogoed tegenover kunnen zetten dat het wel alleen maar eendaagse wedstrijden zijn. MvdP pakt geen enkele grote meerdaagse wedstrijd mee. Als je jouw criteria aanhoudt zou je zelfs Pogacar niet in aanmerking laten komen, want hij wint al twee jaar geen grote ronde. Dan is Roglic de enige die in aanmerking komt; wint een grote ronde, een eendaagse wedstrijd en een ronde van een week.
24 oktober 2023 20:54
Vingegaard was alleen in de toer te zien. v.d.Poel 2x een monument gewonnen, 2x wereldkamp, en 2e in RVV. Mathieu is de beste.
  24 oktober 2023 21:13
  Als aanwezigheid gedurende het gehele seizoen een factor is, dan wint Pogacar de sprint met 72 straatlengtes voorsprong op zowel van der Poel als Vingegaard.
  25 oktober 2023 09:16
  Vingegaard was alleen in de tour de zien? Dus in die andere 5 ettape koersen werden gereden door zijn broer? (waar zijn broer er dus nog eens 3 van won)
  25 oktober 2023 09:51
  Dus eigenlijk had zijn broer deze prijs moeten winnen?
  25 oktober 2023 10:17
  Je kan niet MvdP naar voren pushen met het argument dat Vingy zich minder getoond heeft, ze hebben zich allebei enkel en exclusief in hun eigen genre vertoond waarbij Vingy een bak meer koersen gewonnen heeft.
24 oktober 2023 20:15
Ik zal me zoals gewoonlijk onpartijdig tonen, en dus concluderen dat ze hier de plank volledig mis hebben geslagen. Van der Poel en Kopecky zouden de gerechtvaardigde winnaars zijn. Deze prijs is dus niet meer serieus te nemen.
  25 oktober 2023 09:38
  VDP? Staat er in enkele belangrijke wedstrijden maar is er in even veel onzichtbaar. Puur op punten is hij slechts 10e van de wereld volgens CQ én PCS ranking.
  25 oktober 2023 14:10
  Gelijk heb, verder zeg ik maar niks, want ben dan TJV hater
25 oktober 2023 08:38
Raymond Kerkhofs heeft meegestemd!? Onderbouwing Raymond?of is je 'korte' lijntje met de jumbotjes leiding doorslaggevend voor wf?
24 oktober 2023 20:16
Fransen denken dat de Tour alles is dus was dit wel te verwachten
  24 oktober 2023 20:30
  Hij won wel meer, en had uitstekende papieren om ook de Vuelta te winnen, maar daar vanwege de ploeg niet voor ging. Daarnaast verslaat hij z'n grootste concurrent in een onderonsje.
  24 oktober 2023 20:38
  Hij verslaat hem op z’n eigen terrein. En het was het enige belangrijke onderonsje dit jaar omdat Vingegaard z’n eigen terrein niet durft te verlaten. Pogacar rijdt een volledig voorjaar, Tour, WK én Lombardije. En hij probeert overal in topvorm te zijn. Dat moeten we echt koesteren. Om dan te zeggen “Vingegaard versloeg hem in een onderling duel dus hij is beter” … Dat Vingegaard dan volgend jaar ook start in MS, RvV, LBL & RvL. Dan zal hij al moeilijker de Tour winnen, en ligt ie aan het eind van het jaar hoe dan ook achter in onderlinge duels.
  24 oktober 2023 22:08
  Ik geniet ook erg van renners die zowel in eendagskoersen als rondes scoren, maar Vingegaard heeft ook wel in koersen meegedaan waar Pogi dan weer voor paste. Reed bijvoorbeeld 2 grote rondes afgelopen seizoen, waar Pogi het bij eentje hield.

  Pogacar heeft in 2021 (Tour + 3 ritten, 2 monumenten, Tirreno, UAE Tour, Olympische medaille) daarenboven de lat voor zichzelf bizar hoog gelegd dat we zijn 2 afgelopen seizoenen bijna normaal zijn gaan vinden. Kan onbewust ook meespelen bij sommigen.

Reacties zijn gesloten.