Jonas Vingegaard: “Als ik wilde aanvallen, moest het op de voorlaatste klim”

zaterdag 8 april 2023 om 18:07
Jonas Vingegaard: “Als ik wilde aanvallen, moest het op de voorlaatste klim”

foto: Cor Vos

Jonas Vingegaard sloot de Ronde van het Baskenland zaterdag in stijl af. De Deense eindwinnaar, die al als leider begon aan de laatste etappe, schudde in de slotrit een solo van bijna dertig kilometer uit zijn benen. “Het was een zware dag”, was het eerste wat hij zei in het flashinterview na afloop.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

“Het was een heel mooie dag voor ons”, vervolgde de kopman van Jumbo-Visma, die zijn ploeggenoten Steven Kruijswijk en Attila Valter mee zag sluipen in de vroege vlucht. “Ik moet mijn ploeggenoten weeral bedanken, ze waren fantastisch. We hadden de wedstrijd op slot met twee jongens in de kopgroep. We deden het perfect vandaag.”

Uiteindelijk trok Vingegaard zelf in de aanval. Dat deed hij op de Izua (4,1 km aan 9,2%), de voorlaatste klim van de dag. “Ik dacht: als ik wil aanvallen, moet het op de voorlaatste klim, want de laatste klim is niet zwaar genoeg om een groot verschil te maken. Ik had de benen en wilde het proberen. Ik weet niet of ik de beste was, maar ik kon wegrijden en ben superblij dat ik voor het eerst een WorldTour-rittenkoers van een week win.”

Lees ook:
Vingegaard zet puntjes op de i met solozege in slotrit Ronde van het Baskenland
Dit artikel delen:

6 Reacties

Al Phila 8 april 2023 om 20:37

Heel verdiende eindzege. Duidelijk beter dan no. 2 Landa, maar de vraag blijft: “hoe gaat het in de Tour” ??

2
kelderfan 8 april 2023 om 18:13

Mooie solo en een verdiende eindzege.

1
De Ezel van Eindhoven 9 april 2023 om 00:08

Top gereden van Jonas. Lijkt sterker dan vorig jaar in het voorjaar.
Ook leuk om wat andere top wedstrijden onder zijn toe de France overwinning bij te schrijven. Grappig dat alle kleine overwinningen eigenlijk na de grote vis komen.

0
Orange Giant 9 april 2023 om 08:41

Jonas was nog geen winnaar. Won de Tour de France voornamelijk door fantastisch ploegenwerk. Nu hij op die manier de Tour heeft gewonnen heeft hij zelfvertrouwen gekregen en dat zie je met de overwinningen.

-1
Cycling 9 april 2023 om 09:01

@Orange Giant Een Tour de France win je niet alleen door fantastisch ploegenwerk. In de bergetappes was Vingegaard gewoon de evenknie van Pogacar.

0
Ray Haaier 9 april 2023 om 13:37

@ Cycling, evenknie betekent gelijke in stand. Vingegaard eindigde in de stand voor Pogacar en dat was in het gebergte tot stand gekomen. Vingegaard was dus zeker niet de evenknie van Pogacar en ook niet eens andersom. Vingegaard was beter dan Pogacar. Dat is een feit en dat mag best gezegd worden.

Het downplayen van prestaties van bepaalde renners hier op dit forum maakt hun prestaties niet minder en die van hun tegenstanders niet beter. Het zegt niets over die prestaties, maar wel alles over hen die daar hier over praten. Het zal al die sporters ook een worst wezen in hoeverre “fans en liefhebbers” van de sport elkaar de hersens willen inslaan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone