Jon Aberasturi wint ouverture Tour de Korea

Door , zondag 5 juni 2016 om 07:14
Jon Aberasturi wint ouverture Tour de Korea

foto: ANSA/CLAUDIO PERI

De openingsetappe van de Tour de Korea 2016 is gewonnen door Jon Aberasturi. In de massasprint was de 27-jarige renner van UKYO na 189 kilometer de snelste voor Brenton Jones (Drapac) en Joon Yong Seo (KSPO). Aberasturi, ex-Euskaltel-Euskadi, is uiteraard de eerste leider in de Zuid-Koreaanse rittenkoers.

De Ronde van Zuid-Korea is een 2.1-wedstrijd op de kalender van de UCI en duurt nog tot en met volgende week zondag 12 juni. Met Drapac, ONE, Novo Nordisk en Nippo – Vini Fantini staan er vier ProContinentale-formaties aan het vertrek. Vorig jaar won Caleb Ewan vier etappes en het eindklassement.

Dit artikel delen:

4 Reacties

rosencrantz 5 juni 2016 om 08:32

Vrij idioot dat de ronde van Japan en die van Korea niet op elkaar zijn afgestemd. Zet ze naeen en misschien krijg je dan een wat beter deelnemersveld.

SolerEritrean 5 juni 2016 om 09:48

Japan verlaten om hier deel te nemen, see what you did there Jon.

Il Cavaliere 5 juni 2016 om 10:10

Deze jongen heeft toch ook ooit nog een jaartje bij Euskaltel gereden?

rkfiets 5 juni 2016 om 10:15

@rosencrantz, kan gebeuren, zoiets als Dauphiné en Zwitserland, P-N en T-A. Lukt blijkbaar niet altijd in het huidige schema om het op elkaar af te stemmen. Heeft ook voordelen: dan kun je je sterkste tegenstander vermijden of juist proberen beide rondes een goed resultaat neer te zetten, als je daar de ploeg naar hebt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair