Jolien D’Hoore snelste vrouw in Drenthe

zaterdag 14 maart 2015 om 15:24
Jolien D’Hoore snelste vrouw in Drenthe

© Foto Rudie Ottens - www.ottie.nl

Jolien D’Hoore heeft de Boels Rental Ronde van Drenthe op haar naam geschreven. De Belgische van Wiggle Honda was de snelste in een massasprint. Twee Nederlandse rensters vervolledigden het podium: Amy Pieters (Liv-Plantur) en Ellen van Dijk (Boels-Dolmans)

De VAM-berg bleek zoals vaker cruciaal in de eerst wereldbekerwedstrijd van het seizoen. De één na laatste beklimming van deze heuvel zorgde voor een breuk in het peloton. De meeste toppers zaten van voren, maar Anna van der Breggen had de slag gemist. Zij moest samen met haar ploegmaten achtervolgen.

Op 28 kilometer van de meet begon de voorste groep aan de laatste passage van de VAM-berg. Elizabeth Armitstead en Lisa Brennauer plaatsten hier een aanval, maar werden snel teruggepakt. Even later reed Kirsten Wild in de eerste groep lek. De wedstrijd leek voor de onfortuinlijke Nederlandse sprintster voorbij.

In de finale reden vier rensters weg uit de kopgroep. Roxane Knetemann, Chantal Blaak, Elisa Longo Borghini en Tiffany Cromwell kregen direct een groot gat. Het viertal leek voor de zege te mogen strijden, maar ze keken te veel naar elkaar. Hierdoor kon de rest van de voormalige kopgroep terugkeren.

Ook in deze groep was de samenwerking ver te zoeken. Een groot peloton, met daarbij Anna van der Bregen én Kirsten Wild, kon vervolgens het gat dichten. Deze groep stevende af op een massasprint. Hierin bleek de jarige Jolien D’Hoore de snelste. De Belgische pakte het verjaardagscadeau met beide handen aan.

flag-nl Boels Rental Ronde van Drenthe (CDM)
Uitslag: Hoogeveen – Hoogeveen (138.3 km)

1. flag-be Jolien D’Hoore (Wiggle Honda)
2. flag-nl Amy Pieters (Liv-Plantur)
3. flag-nl Ellen van Dijk (Boels-Dolmans)
4. flag-nl Lucinda Brand (Rabobank-Liv)
5. flag-au Chloe Hosking (Wiggle Honda)
6. flag-au Tiffany Cromwell (Velocio- SRAM)
7. flag-gb Elizabeth Armitstead (Boels – Dolmans)
8. flag-se Emma Johansson (Orica – AIS)
9. flag-it Marta Tagliaferro (Alé Cipollini)
10. flag-it Barbara Guarischi (Velocio- SRAM)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

1 Reactie

petoi 14 maart 2015 om 16:30

D’hoore simpel de sterkste na een perfecte lead-out van Hosking.
Pieters veel werk verzet in de achtervolging ook heel sterk, die zal wel balen.

Headlines

Materiaalzone

Populair