Jolien D’Hoore pakt tweede dagzege in Women’s Tour

woensdag 12 juni 2019 om 16:11
Jolien D’Hoore pakt tweede dagzege in Women’s Tour

foto: Cor Vos

Jolien D’Hoore heeft de derde etappe van de OVO Energy Women’s Tour gewonnen. In Blenheim Palace was ze de snelste in de massasprint. Lisa Brennauer eindigde op de tweede plaats, Demi Vollering werd derde. Klassementsleider Marianne Vos moest opgeven na een valpartij.

Op dag drie van de OVO Energy Women’s Tour moest er voor het eerst echt worden geklommen. In het begin van de etappe lagen beklimmingen van tweede en eerste categorie op de route, die weer een stukje heuvelachtiger is dan vorige dagen. Toch leek ook deze etappe op maat te zijn gesneden van de sprintsters. Finishen deden de renners op de oprijlaan van Blenheim Palace, een monumentaal pand niet ver buiten Oxford.

Anna Plitcha liet zich niet afschrikken door de heuvelige beginfase en trok ten aanval. Voor de renster van Trek-Segafredo werd het een eenzame beproeving, want ze reed lange tijd alleen vooruit. Rond halfkoers werd het peloton opgeschrikt door een massale valpartij, waarvan Marianne Vos het belangrijkste slachtoffer was. De Nederlandse was gisteren nog ritwinnaar in Cyclopark Gravesend en had daarmee de koppositie in het klassement overgenomen.

Die valpartij ging aan Plitcha voorbij en zij bleef dan ook stug tempo rijden als koploper. In de laatste vijftig kilometer kwam het peloton steeds dichterbij en op veertig kilometer van de streep was haar avontuur voorbij. De ploegen van de sprinters was er veel aangelegen dat de koers zou uitmonden in een massasprint en alles bleef dan ook bij elkaar. In de spurt om de ritwinst toonde Jolien D’Hoore zich de snelste. Lisa Brennauer werd de nieuwe leidster.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Brabander 12 juni 2019 om 17:35

Jolien is ook weer lekker op stoom

0

Headlines

Populair

Materiaalzone