Jolien D’hoore naar Boels-Dolmans?

Jolien D’hoore naar Boels-Dolmans?

foto: Alex Whitehead/SWpix.com

Door Nico Dick & Youri IJnsen
vrijdag 7 september 2018 om 13:38

Jolien D’hoore staat op het punt een contract te tekenen bij Boels-Dolmans. De onderhandelingen tussen de Nederlandse topploeg en de Belgische wielrenster zijn bijna afgerond, vernam WielerFlits uit goede bron. Belgisch beste wielrenster komt nu nog uit voor Mitchelton-Scott. Het management van de sterke sprintster wil of kan het nieuws echter nog niet bevestigen.

De 28-jarige D’hoore is meervoudig Belgisch kampioene op de weg en ze won al diverse grote WorldTour-wedstrijden, maar ook op de baan behoort ze tot de wereldtop. Zo werd ze de laatste jaren onder meer Europees en wereldkampioene koppelkoers aan de zijde van Lotte Kopecky. Daarnaast greep ze olympisch brons op het Omnium tijdens de Spelen in Rio de Janeiro.

Dit jaar grossiert de Belgische vooral in ereplaatsen, al pakte ze twee ritzeges tijdens de Giro Rosa, de grootste rittenkoers voor vrouwen. Het Boels-Dolmansteam van olympisch kampioene Anna van der Breggen en wereldkampioene Chantal Blaak versterkte zich eerder met Katie Hall en Eva Buurman. Daartegenover staat het vertrek van toppers Lizzie Deignan (Trek) en Megan Guarnier (stopt). Dat D’hoore Belgische is zou voor sponsors Boels en Dolmans naar verluidt een flinke meerwaarde zijn om haar in te lijven.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Il Cavaliere 7 september 2018 om 14:13

PCM headlines :D

0
Youri IJnsen 7 september 2018 om 14:18

Doen ze dat nog steeds?

0
Il Cavaliere 7 september 2018 om 20:05

Jep nog steeds haha!

0
Frits des Jeux 7 september 2018 om 16:20

Flinke meerwaarde voor sponsoren a la, maar sportief hoop ik vooral dat het niet de ontwikkeling van Amelie Dideriksen in de weg gaat staan.

Ik moet overigens nog erg wennen aan de artikelen van Nico.. Het is een hoop gebrei van tekst om tot een punt te komen. Liever kort en to the point. Snel info inwinnen dat wil een digitaal lezer.

0
Maxim Horssels 7 september 2018 om 16:32

Het artikel is voornamelijk geschreven door Youri.

0
kielabokki 7 september 2018 om 16:42

Dat is niet het enige dat de digitale lezer wil. Bovendien is het niet eenduidig wat de digitale lezer wil. Ik wil vooral kwaliteit en kijk dan ook uit naar opiniestukken en sfeerverslagen van deze schrijver. En die gaan er komen, aan zijn stijl te lezen (v Kessel).

0
Frits des Jeux 7 september 2018 om 18:12

@Maxim oke, meestal lezen youri zijn stukken vlotjes weg vandaar de aanname.

@kielabokki Het van Kessel artikel was dus een voorbeeld van wat ik verschrikkelijk vind. In meerdere alineas eromheen draaien dat de man constant is en onderschat wordt. Dat hij constant is dat zie ik ook en onderschat… ja ik vind dat top 10 in veldritten gezien het niveauverschil tussen de top 2 en de rest niet direct iets schokkends.

0
west 7 september 2018 om 18:56

Gaan ze volgend jaar dan meer dan alles winnen?

0
kielabokki 7 september 2018 om 18:58

Frits, een opiniestuk is dan ook wat anders dan een verslag van etappe 12 in de Tour.

Dat wat jij liever ziet, daar is al genoeg van op WF. Beeldend schrijven, sfeerimpressies, opinie, achtergrond, daar heb je toch echt een ander slag schrijver voor nodig. Iemand met ervaring, die opgeleid is of daar een natuurtalent voor heeft.

Bovendien leidt zo'n opiniestukkie tot voor- en tegenstanders, daarom meer discussie over het onderwerp, daarom interessanter voor de gebruiker en ook voor WF. Toch?

0
Frits des Jeux 7 september 2018 om 19:06

@kielabokki uiteraard mogen meningen verschillen en dat is prima. Mijn punt is alleen dat hetgeen er van de week geschreven was voor een opiniestuk bijzonder matig was en dat ik de conclusies (die m.i. in 2 regels getrokken hadden kunnen worden) nogal omslachtig geschreven en weinig bijzonder vond. Van een gearriveerd schrijver verwacht ik persoonlijk iets meer. Al lees ik persoonlijk nog steeds opinie en interviews op papier. Ik heb dan ook nogal eens dat ik een weekendinterview gewoon uitprint en lees. Ik gebruik ze daarna ook weer als kladpapier de achterkant voordat Jesse bieber Klaver per ongeluk meeleest ;)

0
kielabokki 7 september 2018 om 19:20

Dan denk ik dat we het wel met elkaar eens zijn eigenlijk. Het ging jou om de inhoud van dat artikel, was er ook niet ondersteboven van. Van Kessel + veldrijden: is voor mij toch een artikel over gedoe in de marge.
Maar dat boeit me niet zo.. Ik ben vooral erg blij, dat er na jaren zeuren, een versterking is aangetrokken die -hoop ik- nu net dat gaat leveren waar sterk behoefte aan is op WF.

Dat de Belgische markt nog meer aangesproken wordt vind ik wel jammer, maar een volledig logisch gevolg van succes.

0
Frits des Jeux 7 september 2018 om 19:49

@kielabokki dan zijn we het inderdaad eens ;)

0
Pol 7 september 2018 om 19:06

Ik snap er helemaal niets van, als er een molshoop in het parcours licht is zij gelost.

0
Emergo 7 september 2018 om 20:55

Zolang die molshoop verlicht is is het niet erg dat die er ligt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone