Jolien D’Hoore de beste in Madrid Challenge

Jolien D’Hoore de beste in Madrid Challenge

Foto: Rudie Ottens (archief)

zondag 11 september 2016 om 16:52

Jolien D’Hoore heeft de Madrid Challenge by La Vuelta gewonnen. De renster van Wiggle-High5 toonde zich de allersterkste in de massasprint. Haar ploeggenote Chloe Hosking werd tweede, voor Marta Bastianelli. Chantal Blaak eindigde op de vierde plaats.

Veel rensters probeerden in de ontsnapping te zitten, maar dat lukte niet altijd even makkelijk. Natalie van Gogh en Chantal Blaak probeerden iets, maar die avonturen duurden niet lang. Ook WorldTour-leidster Guarnier liet zich zien, maar dat was niet meer dan een speldenprik.

Claudia Lichtenberg en Simone Frapporti sprongen op vijftien kilometer van de streep weg. Het tweetal pakte een halve minuut en hield het lang vast. Onder de boog van de vier kilometer werden ook zij ingerekend. In de sprint die volgde waren het de twee dames van Wiggle-High 5 die gingen strijden om de dagzege.

Guarnier eindwinnares Women’s WorldTour
Begin dit seizoen werd de nieuwe Women’s WorldTour geïntroduceerd. Op 5 maart werd deze ingeleid met de Strade Bianche, vandaag was de laatste koersdag van het regelmatigheidsklassement. Boels-Dolmans heerste het hele seizoen door. Enkel Anna van der Breggen (Rabo-Liv) wist de hegemonie te doorbreken, zij mocht één wedstrijdje de leiderstrui aan. De overige koersen hing die om de schouders van een Boels-Dolmans-renster.

Lizzie Armitstead en Chantal Blaak droegen de trui in het voorjaar, waarna Megan Guarnier in de Ronde van Californië de macht greep. De Amerikaanse gaf de koppositie niet meer af en was na de een-na-laatste wedstrijd (GP de Plouay) al zeker van de eindzege in de WorldTour. Natuurlijk is Boels-Dolmans ook de beste ploeg, ook dat was al voor de Madrid Challenge zeker.

Eindklassement UCI Women’s WorldTour  2016 (via Women Elite > Women’s WorldTour Ranking)

Dit artikel delen:

8 Reacties

Frits des Jeux 11 september 2016 om 17:07

D’Hoore won dus gelukkig was t t waard het uit te zenden, was getekend Wuyts.

Wat ongelooflijk respectloos van deze man weer. Nee het vrouwenwielrennen heeft bij lange na niet het niveau van de mannen en dat zal het ook nooit krijgen, maar de koers is vaak wel attractiever doordat de belangen minder groot zijn en er minder geld in omgaat.

0
vanSpringel 11 september 2016 om 17:13

Proficiat Jolien !
Ik heb niet gezien, maar ben verheugd te lezen dat zij de wedstrijd heeft gewonnen. Vind haar een sympathieke persoon.

0
Giokoersliefhebber 11 september 2016 om 17:29

@Frits des Jeux: Michel Wuyts is juist heerlijk om na te luisteren. Je hebt juist een ongelofelijke respectloze reactie geschreven over Wuyts. Heb je die man al eens in het echt bezig op een podium tijdens een voorjaarklassieker? Ik denk het niet. Als je het beter kan dan Michel Wuyts begin er dan zelf aan. Het vrouwenwielrennen is nog steeds aan het groeien en het is al beter dan vroeger!!!

0
pirazzi 11 september 2016 om 18:06

Tijdens de uitzending hadden ze het over de deelname van D’Hoore aan de afgelopen Olympische Spelen waar ze een medaille gewonnen heeft, dat zal dan op de baan geweest zijn.

0
Hoebele 11 september 2016 om 18:15

D’Hoore won inderdaad brons in het omnium. Nu richt ze zich weer op de weg; ze lijkt met deze zege al goed op weg naar het WK in Qatar.

Wuyts was in deze uitzending beduidend minder denigrerend dan andere keren, toen hij het steevast had over ‘meisjes’ en ‘fietsjes’.

0
Frits des Jeux 11 september 2016 om 18:34

Ik denk dat de helft het beter kan dan Wuyts die hier op WF zit beste koersliefhebber.

Met de groeten van Keuleire, uhhhhh Cort Nielsen.

0
Giokoersliefhebber 11 september 2016 om 20:42

@Frits des Jeux: Volledig oneens. Iedereen kan eens missen van renner en kijk anders naar een zender als je een hekel hebt aan Michel Wuyts!

0
GRINTAsince72 12 september 2016 om 08:36

@frits des jeux,
Luister jij maar lekker naar Been, Ducrot & co.
Echte koerskenners (wuyts & decauwer) kan je blijkbaar niet waarderen

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone