Join-S|De Rijke start in Castilla y Leon: “Hier kan je beter worden als renner”

donderdag 5 maart 2015 om 18:45

Join-S|De Rijke heeft een uitnodiging ontvangen voor de Vuelta a Castilla y Leon 2015. De Nederlandse continentale formatie meldt dat aan WielerFlits. Op 17 april verschijnt de ploeg in de rittenkoers door de grootste autonome regio van Spanje.

“Onze renners willen beter worden, en in een lastige koers met sterke competitie kan je beter worden als renner. Dat is ons doel met het rijden van Castilla y Leon”, vertelt teammanager Frank Kwanten. Met Jetse Bol, Wouter Mol, Ronan van Zandbeek en Coen Vermeltfoort beschikt de ploeg van Kwanten over de nodige ervaring. In 2013 deed de gele equipe van De Rijke ook al mee in de Spaanse rittenkoers, toen was de Duitser Christoph Pfingsten (nu Bora-Argon 18) de beste renner namens De Rijke in het eindklassement op plek 16.

Aan de 2.1-koers zal ten minste één WorldTour-ploeg meedoen. Movistar staat als Spaanse ploeg zeker op de startlijst. De overige deelnemende formaties aan de dertigste editie van de Vuelta a Castilla y Leon zijn nog niet bekendgemaakt.

Etappeschema Vuelta a Castilla y Leon 2015 (2.1)
Vandaag maakte de organisatie bekend in welke steden de drie etappes starten en finishen. Het slotstuk vindt plaats op de Alto de Lubián, de berg waar vorig jaar de tweede etappe eindigde. Toen ging David Belda (Burgos-BH) met de zege aan de haal. Uiteindelijk wist hij ook het eindklassement te winnen.

Vrijdag 17 april – Etappe 1: Ávila – Alba de Tormes
Zaterdag 18 april – Etappe 2: Guarda – Fuentes de Oñoro
Zondag 19 april – Etappe 3: Zamora – Alto de Lubián

Dit artikel delen:

7 Reacties

zoetepap 5 maart 2015 om 20:50

Tja wie moet hier nu de meubelen redden? Mol? Is dit niet die ploeg van Crowdfunding ofzo. Zou Dekker hier niet kunnen fungeren in 1 of andere rol. Opvallende truitjes vind ik wel.

0
Chaba 5 maart 2015 om 21:11

Voor het team is het wel erg leuk maar ik betwijfel of ze een rol van betekenis kunnen gaan spelen.

0
zoetepap 5 maart 2015 om 22:14

Allemaal uitrijden is ook een overwinning/uitdaging. En positief: je weet maar nooit…ooit…ergens…iemand…plots.

0
RiGHT 6 maart 2015 om 01:18

tja, wat moet je van deze ploeg zeggen? het zijn geen pannekoeken, maar klimgeiten zijn het niet.
aan de andere kant, goed voor de ontwikkeling van elk van die jongens om aan zo’n koers mee te doen.

0
ikbenprocycling 6 maart 2015 om 07:39

Enkele van die jongens zouden -qua power/weight- toch gekneed moeten kunnen worden tot redelijke klimgeiten, aangenomen dat het genetisch spiermateriaal en cardiosysteem een beetje deugdelijk is voor omhoog. Maar het geld voor vele geheimzinnige bergkampen zal er wel niet zijn.

0
Tutu888 6 maart 2015 om 08:30

De kop boven het artikel zegt de reden van deelname. Met name de jongeren in deze ploeg kunnen hier hardheid en een pak ervaring opdoen. Grote resultaten moet je daarbij niet verwachten.

0
west 6 maart 2015 om 11:08

Als Lobato niet meedoet moeten ze met Vermeltfoort misschien hopen op een vlakke aankomst. En voor de rest maar met Bol en Mol in de lange vlucht.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone