Johnny Hoogerland: “Blij dat het klaar is”

dinsdag 11 oktober 2016 om 18:48
Johnny Hoogerland: “Blij dat het klaar is”

foto: Marcel Koch

Johnny Hoogerland heeft vandaag met de Sluitingsprijs Putte-Kapellen zijn carrière als beroepswielrenner afgesloten. De Zeeuw is naar eigen zeggen blij dat het klaar is. “Ik kijk uit naar andere dingen. Het leven houdt niet op met een krom stuur”, klinkt het nuchter voor de camera van WielerFlits. Hoogerland sloot de door Roy Jans gewonnen wedstrijd af als 21ste.


Wil je niets missen? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

[poll id=”334″]

Dit artikel delen:

21 Reacties

Il Cavaliere 11 oktober 2016 om 18:51

Toch opvallend dat zowel hij en Reinier Honig hier in hun laatste wedstrijd (bij Roompot) hun beste resultaat van het seizoen neerzetten.

0
tylerhamilton 11 oktober 2016 om 18:54

Misschien een soort bevrijding voor hun.

0
Romāns Vainšteins 11 oktober 2016 om 18:55

Dat jaar van de Toro in Spanje en mooie ereplaatsen op het WK en in de RvV en GdL was toch wel hallucinant,.

0
Wheely 11 oktober 2016 om 18:56

@Il C
Dat kwam met name door die valpartij vrees ik.

Johnny blijft een legende door het prikkeldraadverhaal. Gaat echt de geschiedenisboekjes in.

0
alsjewint 11 oktober 2016 om 19:09

Ik snap wel dat het voor Hoogerland mooi geweest is. Hij kwam in het begin van zijn carriere als aanvallend ingestelde renner veel in beeld en haalde mooie uitslagen. Het prikkeldraad in de Tour en de motorkap van een auto in Spanje maakten dat hij nadien nooit meer zijn oude niveau haalde, behalve bij het NK dat hij won. De laatste jaren reed hij wat anoniem mee in het peloton, maar ik weet zeker dat hij daar veel moeite mee had en dat heeft hem het plezier in koersen ontnomen. Toch wel jammer, want op een of andere manier had ik toch wel een zwak voor hem.

0
Baukema Tomoulin 11 oktober 2016 om 19:34

Elke generatie heeft zijn eigen Hoogerland. Voer voor nostalgie op huisfeestjes. Zinnen die beginnen met: weet je nog…

0
Charlie33 11 oktober 2016 om 19:41

Wat n eindbaas! Ik mis hem nu al.

0
NDI22 11 oktober 2016 om 19:58

Toch wel een mooie carriere maar er had zo veel meer ingezeten zonder al die pech. Hij is ook pas 33.

0
santosrenner 11 oktober 2016 om 20:15

Hier mist de wielersport niets aan. Was bij Roompot ook de storende factor ih teamproces. Heeft id vacansoleil periode een paar opvallende resultaten neer gezet. Maar heeft dat niveau, net als toenmalige ploeggenoten nooit meer kunnen halen. (dit is geen insinuatie, maar een feit)

0
horner fan 11 oktober 2016 om 20:28

Veel te lang veel te weinig gepresteerd. Goed bij Vacansoleil. Net als Ruijgh, Westra, Traksel, Van Hummel en consorten. Dubieuze ploeg. Daarna niks meer behalve dat ene NK. Vreemd.

0
tristania 11 oktober 2016 om 20:31

Leuke renner. Hield we l van zijn manier van koersen. Zag zich na goede ronde van Spanje te veel als klimmer. Altijd gevoel gehad als hij gerichter had gekoerst meer eruit had kunnen halen. Ook altijd wel leuke interviews.

0
Chaba 11 oktober 2016 om 20:34

nah geen feestje, er komen wat vrienden langs en dan gaan we wat drinken en eten. :)
Als de echte motivatie weg is dan komen de resultaten nooit meer en dan is het goed dat het over is. Tijd voor de volgende generatie.

0
LaurentJalabert 11 oktober 2016 om 20:43

Wat een bizarre carrière. In het begin bij Vacans, nog een paar keer goeie klassementen en uitslagen gereden in rondjes van een week (Tirreno) en zelfs een aardig klassement in de Vuelta volgens mij. Daarna het bizarre prikkeldraadincident, waarna hij lange tijd niest presteerde, om uit het niets op zeer indrukwekkende wijze Nederlands kampioen te worden.

Nu ook al drie jaar geen goede uitslag gereden terwijl hij nog maar 33 is! Tsja..

0
HF2013 11 oktober 2016 om 20:46

Bij Vacansoleil echt van genoten, maar daarna nooit meer dat niveau gehaald. Jammer. Laatste jaren toch vrij roemloos. Carriere als een nachtkaars uitgedoofd.

0
assen 11 oktober 2016 om 21:05

Wat heb ik van je genoten Johnny, in die Ronde van Spanje waar je vaak in de aanval was en in de top 20 eindigde! En je gevleugelde uitspraken…. En je Nederlandse titel! Het ga je goed, Johnny.

0
tendam 11 oktober 2016 om 21:13

Het laatste wat ik me van hem kan herinneren is een goede Tirreno, toen Lieuwe Westra ook bijna Parijs-Nice won. Dat was nog na z’n prikkeldraadincident. Hij kon het dus nog wel. Ik weet niet wat Vacansoleil dat voorjaar heeft gedaan, maar zowel Hoogerland als Westra hebben dat niveau niet meer gehaald. Al zakte Westra niet zo diep weg als Hoogerland dat deed.

0
Geit in mijn Kelderman 11 oktober 2016 om 21:21

Ik zie nu pas dat die gozer hartstikke scheel is, vreemd dat me dat nooit eerder is opgevallen.

0
alsjewint 11 oktober 2016 om 21:55

@tendam

Nou, wat Westra betreft ben je dan toch wel wat vergeten. Dit jaar nog een zege in de tijdrit en eindklassement van de 3 daagse de Panne en vorig jaar een onvoorstelbare zege op Fin Haut Emosson in de Dauphine Libere. Ik heb zelf het idee dat het trainingsongeluk van Hoogerland in Spanje, waarbij hij aangereden werd en op IC terecht kwam, een grote reden is van zijn terugval. Weet even niet meer welk jaar dat was, maar wel na het prikkeldraad ongeluk.
edit, was in 2013

0
Jacco van Stierop 12 oktober 2016 om 00:05

Nee, na dat trainingsongeluk is hij nooit meer de oude geworden ondanks dat hij daarna nog Nederlands kampioen werd.
Enkele jaren van hem genoten en uiteindelijk overheerst er toch een positief gevoel over hem. Kan het niet helemaal goed benoemen maar het is waarschijnlijk die ongedwongen aanvalslust vermengd met Zeeuwse nuchterheid geweest.
Het gaat je goed, Johnny.

0
BenderBeach 12 oktober 2016 om 09:45

Toch wel jammer dat er in het interview niets gevraagd is over dat ongeluk en de impact op zijn carriere. Hij geeft zelf een mooie voorzet door te zeggen dat hij zijn niveau niet meer haalde. Ik had in een gesprek waar zijn afscheid centraal staat daar toch wel iets over gevraagd. Evenals zijn persoonlijke hoogtepunten, waar kijkt hij met plezier op terug en hoe heeft hij zijn verblijf bij de oranje-formatie uit (zijn) Zeeland ervaren? Gemiste kansen. Waarschijnlijk omdat Hoogerland zelf niet op de praatstoel zit en een houding heeft van ‘boeit mij het allemaal’ is er niet doorgevraagd. Wellicht dat Wielerflits later nog een kans krijgt om terug te blikken, maar hier hadden ze mooie als eerste deze vragen kunnen stellen aan hem. Wel mooi dat jullie er gewoon bij waren natuurlijk!

0
John Bidon 12 oktober 2016 om 12:52

Hoogerland op het podium na die prikkeldraad etappe zal me altijd bijblijven. Met tranen in de ogen, het bloed nog op zijn lijf en verband overal neemt hij de bollentrui pijnlijk in ontvangst. Dat was een kippenvel moment.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone