John Degenkolb: “Wil er weer staan en een monument winnen”
foto: Trek-Segafredo
vrijdag 2 november 2018 om 17:34

John Degenkolb: “Wil er weer staan en een monument winnen”

John Degenkolb wil in 2019 afrekenen met zijn slechte klassieke voorjaar afgelopen seizoen. De Duitser van Trek-Segafredo sprak vandaag zelfs van zijn ‘slechtste voorjaarsklassiekers ooit’. Met het vertrouwen van zijn ritzege in de voorbije Tour de France wil hij dit jaar weer meedoen om de prijzen. “Ik wil er weer staan en een monument winnen”, klonk het strijdvaardig.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

John Degenkolb kijkt niet met tevredenheid terug op zijn klassieke voorjaar afgelopen seizoen. “Ik had een erg slecht klassiekerseizoen”, herhaalde de 29-jarige Duitser vandaag tijdens een perspresentatie van Trek-Segafredo nog eens de woorden, die hij onlangs ook uitsprak in een interview met WielerFlits. “Ik worstelde met blessures en ziekte. Dit waren mijn slechtste voorjaarsklassiekers ooit.”

Met zeges in het verleden in Gent-Wevelgem (2014) en Parijs-Roubaix (2015), is het niet gek dat hij de voorjaarsklassiekers komend jaar opnieuw als hoofddoel heeft. “Ik wil die resultaten van 2018 echt veranderen. Ik wil er weer staan en een monument winnen.” Zijn ritzege in de Tour heeft hem alvast vertrouwen gegeven. Na een zware val in 2016 samen met enkele ploegmaten van Giant-Alpecin, liet hij er zien weer te kunnen meedoen om de belangrijkste prijzen.

Van de kaart
“Die dag nam alle spanning van me weg”, blikte Degenkolb terug op zijn succes in Frankrijk. “Om over de streep te komen en die rit te winnen… Dat was echt fantastisch. Het is moeilijk om het te beschrijven en alle emoties onder woorden te brengen. Je kon het zien in het interview na afloop, ik was helemaal van de kaart. Ik wist echt niet wat ik moest zeggen.”

 
6 Reacties
Sorteer op:
2 november 2018
Misschien eerst weer eens een leuke (semi-)klassieker winnen en dan een monument proberen? Daarnaast was die zege in 2015 ook niet bepaald omdat de tegenstand op volle oorlogssterkte aan de start stond... Anderzijds; a man can dream. Er zijn veel matigere renners die ook grote wedstijden winnen.
    2 november 2018
    Volgens mij stond iedereen strak en paraat. Bedoel je cancellara en boonen? Die waren al oud he en deden inderdaad niet echt meer mee. Terpstra en die jaren de toptijd van stybar (dacht toen dat hij roubaix wel eens ging winnen), gva sagan kristoff reden gewoon de klassiekers dat jaar.
2 november 2018
De zege in Roubaix was m erg gegund want de man heeft het gewoon. Heb daar zelfs van kunnen genieten en ik mag hopen dat zijn koersgedrag nu ook terug wordt zoals het hoort.
2 november 2018
Vergeet Milaan Sanremo 2015 niet te noemen, of word MS in 2019 toegevoegd aan de Italiaanse najaarsklassiekers?
2 november 2018
Ik hoop het van harte. Samen met Stuyven Pedersen Theuns Felline toch wel een lekkere voorjaarsselectie hoor. Maar goed dat kunnen we van meer ploegen zeggen. Degenkolb heeft wel stappen gezet dit jaar, zowel fysiek als ook mentaal met die die winst in de Tour vooral.
3 november 2018
Ik hoop van harte van niet en dat heeft niks met de snor van Frankfurt persoonlijk te maken maar meer het type renner dat hij is. Geen erger keienvoorjaar mogelijk als toen met Kristoff en Degenkolb als overwinnaars, dat . nooit . meer ! Dan liever 1 van zijn teammaats.

Reacties zijn gesloten.