John Degenkolb teleurgesteld: “We waren er niet op het beslissende moment”

maandag 15 april 2019 om 11:47
John Degenkolb teleurgesteld: “We waren er niet op het beslissende moment”

foto: Cor Vos

Voormalig winnaar van Parijs-Roubaix John Degenkolb kon niet tevreden zijn met het verloop van zijn koers zondag. “De teleurstelling is erg groot, we hadden andere doelstellingen”, aldus de Duitser die uiteindelijk 28e werd op precies drie minuten van winnaar Philippe Gilbert.

“Van het begin tot halverwege koers verliep alles goed, maar toen de beslissende aanval werd gelanceerd, waren wij niet daar”, legt hij uit. “We hebben alles geprobeerd, maar in een fractie van een seconde was er niks meer aan te doen.”

Ook qua materiaal zat het Degenkolb niet mee. “Dat mijn zadel bij de eerste sectie kasseien zakt zonder kans voor mij om dit te herstellen, past wel een beetje bij hoe de dag verliep, maar dat is koers. Ik zal terugkeren!”, sluit hij strijdvaardig af.

Dit artikel delen:

6 Reacties

arjando.ooms 15 april 2019 om 12:31

@redactie: kan die video er tussenuit. Heeft niets met het artikel te maken. En begint automatisch te spelen.

tak 15 april 2019 om 13:47

Helemaal mee eens. Terugkerende irritatiebron

Jorislaurens 15 april 2019 om 14:17

Kost ook mega veel data dat onopgemerkt afspelen van die filmpjes. Daarom gebruik ik alleen nog de app buitenshuis

ChefSpijker 15 april 2019 om 13:56

Dit is wel de meest teleurstellende ploeg van dit voorjaar. Stuyven ontwikkelde zich vorig jaar tot een constante factor voor top 5/10 in de grote voorjaarskoersen, dan verwacht je dat ie dit jaar een stapje gaat zetten en echt voor de zege strijdt in de grote wedstrijden (E3, Ronde, Roubaix). Het tegenovergestelde is eigenlijk bewaarheid. Kon gewoon niet met de beste 10 mee op beslissende momenten.

Degenkolb hele voorjaar matig, dan denk je 'Roubaix moet nog komen, dat is zijn beste koers'. Nergens te bekennen in de finale. En Pedersen die vorig jaar opeens doorbrak in de Ronde kan ook niet bevestigen. Theuns, tja. Die heeft zichzelf vooral overschat door als kopman naar Sunweb te willen. Heeft dat niveau gewoon niet voor de grote koersen. Die heeft z'n ding gedaan door vroeg te anticiperen. Zit prima bij Trek als vierde/vijfde man.

In de heuvels zal het de komende week wel niet veel beter worden. Of misschien dat Skujins nog wat leuks kan laten zien.

borg 15 april 2019 om 18:53

Op papier ziet die ploeg er echt sterk uit, maar in de praktijk komen ze dit jaar echt te kort. Zeker voor Roubaix had ik meer verwacht. Ze zullen het in de rondes moeten doen, maar hun kopmannen voor dit werk zijn ook nog niet op niveau.

Mwielerfan 15 april 2019 om 23:33

Waarom verwacht je dat stuyven wel even die stap zou maken? Sinds overwinning in kbk duurde het ook een tijd voor er een nieuwe stap kwam

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone