John Degenkolb droomt van ’triple’
foto: Sirotti
maandag 4 januari 2016 om 17:28

John Degenkolb droomt van ’triple’

John Degenkolb was afgelopen jaar de koning van de klassiekers. De Duitser won Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix. Dit seizoen hoopt hij ook de Ronde van Vlaanderen te winnen. “Het is mijn droom om de ’triple’ te volmaken”, zei de kopman van Giant-Alpecin gisteren in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

“Voor dit seizoen zijn de klassiekers opnieuw mijn grote doelen. Milaan-Sanremo, Roubaix en Vlaanderen. Het zou geweldig zijn om ze alle drie op mijn erelijst te hebben”, aldus Degenkolb, die donderdag op de dag van de teampresentatie zijn 26e verjaardag viert.

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
5 januari 2016 00:26
Geef mij maar die sympathieke Tsjech als winnaar van RVV en Cancellara PR na een solo van 100 km ofzo. Degenkolb moet nog maar eens milaan sanremo winnen dat ligt hem perfect
5 januari 2016 07:51
"RVV lijkt voorzien voor Cancellara en PR voor Tommeke. Zo niet, dan maar andersom"?

En toen werd je wakker, goedemorgen.
De vraag is überhaupt of deze twee tenoren nog op 100% van hun huidige niveau kunnen gaan terugkeren. Daarna is de vraag of 100% van hun huidige kunnen voldoende zal zijn voor het meestrijden om de overwinning.

Degenkolb heeft op zijn 26e al Gent Wevelgem, Parijs Roubaix, San Remo. Al 2x top-10 in Vlaanderen. In theorie kan Degenkolb zowel de Ronde als Amstel meedoen voor de overwinning, mits piekend naar deze wedstrijd.
5 januari 2016 12:25
@JuriaanM @Orakel Degenkolb kan wel degelijk een helling over, maar de Vuelta lijkt mij geen referentiepunt als het om de klassiekers gaat... Daar zijn er veel toprenners die pieken naar de Ronde en hij lijkt mij dan bij de minste die echt een helling op kunnen knallen.

Ik zie Cancellara en Boonen niet meer meedoen voor eindwinst in de Ronde om dezelfde reden. In Roubaix hebben ze natuurlijk wel nog een grote kans door hun ervaring en grote motor.

Reacties zijn gesloten.