Joey Rosskopf beste vluchter in Tour du Limousin

dinsdag 16 augustus 2016 om 16:46
Joey Rosskopf beste vluchter in Tour du Limousin

Foto: Sirotti

Joey Rosskopf heeft de openingsetappe van de Tour du Limousin op zijn naam geschreven. De Amerikaan van BMC maakte deel uit van een omvangrijke kopgroep, waar ook Sjoerd van Ginneken (Roompot-Oranje Peloton) in zat, en bleek de beste vluchter.

Het begin van de wedstrijd werd gekenmerkt door een spervuur aan demarrages. Het duurde vandaag erg lang voordat de vlucht van de dag wegreed. Na meer dan één uur koers kregen dertien renners dan toch een vrijgeleide. Daarbij zat met Van Ginneken één Nederlander. Hij had gezelschap van:

Flavien Dassonville, Theo Vimper (HP BTP-Auber93), Hubert Dupont (AG2R La Mondiale), Joey Rosskopf, Manuel Senni (BMC), Julien Loubet (Fortuneo-Vital Concept), Yoann Barbas (Armée de Terre), Cédric Pineau (FDJ), Rodolfo Andres Torres (Androni Giocattoli-Sidermec), Diego Rubio (Caja Rural-Seguros RGA, Sergey Nikolaev (Gazprom-RusVelo) en Nicolas Edet (Cofidis).

Op tien kilometer van het einde waren er vooraan nog zeven over, met nog steeds Van Ginneken daarbij. Het peloton, dat aangevoerd werd door Direct Energie, lag op dat moment nog 55 seconden achter. Wat volgde was een spannende slotfase, waarin het peloton net te laat kwam.

Rosskopf maakte daar gretig gebruik van en pakte vandaag zijn tweede profzege. De Amerikaan bleef Hubert Dupont (AG2R La Mondiale) en Nicolas Edet (Cofidis) voor. Van Ginneken was in de slotkilometer al ingerekend door het peloton, waar Nacer Bouhanni (Cofidis) de sprint won.


Later meer.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Purito 16 augustus 2016 om 17:49

Torres goed!

Polleke 16 augustus 2016 om 19:11

Rosskopf en nog 2 anderen beter…

Headlines

Materiaalzone

Populair