Joao Almeida spreekt van ‘slechtste dag ooit op de fiets’: “Ploeg bleef in me geloven”
foto: Cor Vos
vrijdag 8 september 2023 om 18:37

Joao Almeida spreekt van ‘slechtste dag ooit op de fiets’: “Ploeg bleef in me geloven”

Joao Almeida staat nog altijd in de top-10 van de Vuelta, ondanks dat de Portugees vrijdag al op 90 kilometer van de finish moest lossen. Na afloop geeft de coureur van UAE Team Emirates aan dat hij wel moest blijven vechten voor het team. “Zij bleven geloven in mij.”

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik was ziek de afgelopen dagen”, doet hij zijn verhaal bij Eurosport. “Ik had pijn in mijn lichaam en was echt grieperig, maar ben blijven vechten. Het was echt mijn slechtste dag ooit op de fiets, maar deze dagen kenmerken je. Ik wilde het team niet teleurstellen.”

“Het doet me goed om te zien dat Ayuso en Soler nog altijd meedoen voor een goed algemeen klassement. Jumbo-Visma is gewoon veel te sterk in deze ronde. In de toekomst gaan we terugkomen om hier voor de zege te strijden. Dat gaan we zeker doen.”

In het klassement staat Almeida nu 8 minuten en 39 seconden achter op Sepp Kuss.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
8 september 2023 18:46
Wel een strijder, hoor. Het is niet de beste AK-man, maar mogelijk wel de hardste kop. Blijft altijd doorgaan. Dat is toch mooi. Kan me best voorstellen dat voor een subtop AK-man de dominantie van een Jumbo best lastig is. In principe win je alleen nu een ronde waar Pogacar, Vingegaard en Roglic niet, of niet in de beste vorm, starten. Ik zou me toch echt vol richten op de Giro als subtopper, dat is de ronde die echt open ligt. Daar kun je als een Hart, Hindley etc nog winnen.
8 september 2023 19:26
Al met al (Almeidal) houdt hij het verlies nog binnen de perken... respect!
8 september 2023 19:52
Gezien hij zo snel moest lossen, heeft hij het verlies echt goed binnen de perken weten te houden. Heel knap en goed doorgezet.
8 september 2023 20:05
Ik heb net een interview van hem gezien na de etappe op Youtube. Hij zag er heel slecht en ziek uit.
Het is bijna ongelooflijk dat hij "maar" 6;47 verliest vandaag. Het is sowieso een aparte renner. Dit keer kwam hij jammer genoeg niet terug. Hopen dat hij beter wordt en nog kan gaan voor een eventuele etappe winst. Dat zou hij wel verdienen.

Bota Lume.
8 september 2023 19:00
Ik ben echt fan van deze man. Wat een strijder. Ongelooflijk veel respect!
8 september 2023 22:19
En Evenepoel roepen dat hij tot het einde is blijven strijden. Almeida, dat is een echte bikkelharde strijder.
8 september 2023 19:12
Bikkel
9 september 2023 02:37
“Ploeg bleef in me geloven”

En daarom heeft hij de laatste 90km alleen gefietst

Reacties zijn gesloten.