‘João Almeida focust zich in 2022 op Giro en Vuelta’

donderdag 28 oktober 2021 om 10:19
‘João Almeida focust zich in 2022 op Giro en Vuelta’

foto: Cor Vos

João Almeida heeft voor volgend seizoen twee doelen opgesteld: de Giro d’Italia en de Vuelta a España. Dat meldt het Portugese Record. De 23-jarige klimmer uit Portugal debuteert in 2022 in het tenue van UAE Emirates, na de afgelopen twee jaar zijn doorbraak beleefde bij Deceuninck-Quick-Step.

Het seizoensdebuut van Almeida staat gepland voor de UAE Tour in februari, een wedstrijd waar thuisploeg UAE Emirates vaak met een sterrenensemble aan de start staat. Daarna zal Almeida zijn focus verleggen naar de Giro d’Italia, waarin hij het kopmanschap zal dragen. In 2020 (vierde) en 2021 (zesde) was de Giro de enige grote ronde die de Portugees reed.

Later in het seizoen zal Almeida van de Vuelta a España een volgend doel maken. Ook daar is hij de leider van de ploeg, al is het mogelijk dat ook Tadej Pogačar er aan de start staat. De Sloveen is namelijk de absolute kopman in de Tour de France en voegt mogelijk de Vuelta aan zijn programma toe in het najaar. In de Tour zien we Almeida niet. Volgens Record zal een andere nieuwkomer, Marc Soler, wel de Franse rittenkoers betwisten als luxeknecht van titelverdediger Pogačar.

Momenteel geniet Almeida van een vakantie, nadat hij vorige week een eerste ploegbijeenkomst had met UAE Emirates in de Verenigde Arabische Emiraten.

Dit artikel delen:

9 Reacties

bswinkelss 28 oktober 2021 om 10:23

Niet knechten voor pogi in de tour dus. Goeie keus denk ik van de ploeg

Yeez 28 oktober 2021 om 10:35

Formolo (is mee op het 2022 trainingskamp, dus lijkt te hebben verlengd) en Almeida kunnen naar de Giro en Majka, Bennett, Soler, Mcnulty, Hirschi, Bjerg en Trentin kunnen voor Pogacar in de Tour knechten.

Landeirovic 28 oktober 2021 om 10:39

Ja het Portugees enclave zou Almeida helpen. Costa en broers Oliveira. Formolo blijft ja. Ik denk dat ze in de Tour eerder Laengen in de plaats van Trentin meenemen. Natuurlijk alles zal afhangen van vorm etc. Ook Ardila zou als knecht naar de Giro kunnen. Ulissi en Covi zullen ook Giro doen.

Vinyakke 28 oktober 2021 om 10:40

Mooi team voor de tour, kan zomaar kloppen. Mis wel die ene echte superknecht of wisselkopman als troefkaart. Iemand die er ook nog aanhangt als er maar enkele meer overblijven: types Kuss, Yates etc.

hartstikkebedankt 28 oktober 2021 om 10:45

Welke ronde voor Ackermann, Gaviria en Trentin (Molano en Hodeg)?

Landeirovic 28 oktober 2021 om 10:54

Trentin zal geen grote ronde als sprinter rijden. Niet snel genoeg. Ackermann en Gaviria zullen het uit moeten vechten voor wie de Giro mag rijden.

Titaantje 28 oktober 2021 om 17:01

wat een inzichten landeirovic. Maar Trentin zal toch wel een grote ronde rijden als niet-sprinter, want die komt toch knap vaak in zegerijke posities.

Romāns Vainšteins 28 oktober 2021 om 11:17

Juiste keuze, vuelta geen idee maar de giro is bewezen een prima ronde voor de coureur Almeida.

Scrabslag 28 oktober 2021 om 11:24

Was ontzettend sterk aan het eind van de giro afgelopen jaar. Zou mij niet verbazen als hij top 3 rijdt als hij nu wel de volledige kans krijgt.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair