João Almeida boekt eerste profzege op Portugees kampioenschap tijdrijden

vrijdag 18 juni 2021 om 15:25
João Almeida boekt eerste profzege op Portugees kampioenschap tijdrijden

foto: Cor Vos

João Almeida droeg in 2020 vijftien dagen het roze in de Giro d’Italia en reed al een hele ris mooie ereplaatsen bij elkaar, maar winnen deed hij nog niet. Daar is vanmiddag verandering in gekomen. De Portugees won het nationaal kampioenschap tijdrijden en boekte zo zijn eerste profzege.

Het Portugees kampioenschap tijdrijden werd gehouden op een 30,5 kilometer lang parcours in de omgeving van Vila Velha de Ródão. Totaal moest 343 meter hoogteverschil worden overbrugd. Almeida ging als voorlaatste van start en zette uiteindelijk de klok stil op 36:20 minuten. Toen was het enkel nog wachten op de binnenkomst van Nelson Oliveira.

De hardrijder van Movistar kwam uiteindelijk 1:24 minuut tekort om de renner van Deceuninck-Quick-Step van zijn eerste profzege te houden en werd vierde. Rafael Reis (Efapel) legde beslag op de tweede plek, José Fernandes (W52/FC Porto) werd derde. “Om mijn eerste overwinning als profrenner te pakken is een waanzinnig gevoel”, liet de winnaar weten.

Kippenvel
“Dat het in mijn thuisland gebeurde, maakt het extra speciaal. Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik ben heel blij en wil de ploeg bedanken voor hun steun. Het was niet al te warm en ik voelde mij gelijk goed op mijn Specialized Shiv, waarmee ik een degelijke inspanning kon leveren op dit heuvelige parcours en die mij uiteindelijk de titel bracht”, vertelde Almeida verder.

“Ik kan niet wachten om deze prachtige trui de komende twaalf maanden te dragen. Toen ik hem mocht aantrekken, kreeg ik kippenvel. Het nationaal kampioenschap is echter nog niet voorbij, want zondag is er ook nog de wegwedstrijd. Dat wordt zwaarder, maar ik ga alles geven en dan zullen we wel zien wat ik kan uitrichten”, aldus de kersverse tijdritkampioen.

Bij de vrouwen ging de nationale tijdrittitel naar Daniela Campos van Bizkaia Burango.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Westhoek Express 18 juni 2021 om 15:31

Zo, wint die toch nog een koers voor DQS.

Marco 18 juni 2021 om 15:34

Express doet het ook expres hé

Landeirovic 18 juni 2021 om 15:44

En volgend jaar in Uae rijgt hij de overwinningen binnen!

Westhoek Express 18 juni 2021 om 15:59

Zoals Hirschi een beetje?

AdZ 18 juni 2021 om 16:04

Whooeeaaahhh… een beetje meer :-)

Murcia 18 juni 2021 om 16:12

Geniet altijd van deze renner, die expressie met dat hoofd en de kracht om altijd het maximale uit zichzelf te halen. Gaat het wel redden bij UAE denk ik omdat hij eerzuchtig is en hij in een ploeg komt waar ronderenners meer op waarde worden geschat dan DQS.

Nillus 18 juni 2021 om 16:15

Eindelijk eens winst voor die jongen
Hij heeft mij al 2 giro’s erg veel plezier bezorgd.
Geeft nooit op !
Mijn soort renner

VespavanBern 18 juni 2021 om 16:23

Toen dit bericht binnenkwam betrapte ik mezelf erop dat ik een enorm hoge gunfactor bij deze renner heb. Altijd tot het gaatje gaan, met bijbehorende grimassen. Ook niet vies van een demarrage. Dit soort renners kleuren de koers.

Murcia 18 juni 2021 om 16:44

+1 Als je al het gedoe rond Evenepoel en hem even vergeet is het knapste nog dat hij na zijn uitstekende Giro van vorig jaar hij opnieuw presteerde en een smaakmaker was. Dat is klasse.

Victor S 18 juni 2021 om 16:53

Eindelijk zijn eerste zege en wat een verschil naar bijvoorbeld Nelson die toch ook aardig kan tijdrijden. Die jongen verdiende het al een hele tijd na een waslijst aan top2 finish (om maar niet om top10 te spreken)

Zondag is de andere nationale wedstrijd, kijken wat hij dan kan. En over een maand mag hij weer aan de bak tijdens de olympische spelen.

de adelaar 18 juni 2021 om 18:44

Leuk , verdiend ie ook

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair