Giro-presentatie in Bologna, Groenewegen als piraat, JLT Condor verdwijnt
foto: Sirotti (archief)
maandag 17 september 2018 om 20:00

Giro-presentatie in Bologna, Groenewegen als piraat, JLT Condor verdwijnt

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over het verdwijnen van een Britse continentale ploeg en Dylan Groenewegen die een ludiek filmpje in elkaar heeft gezet.

Giro hint met uitnodiging op Grande Partenza in Bologna

Volgende week zal het parcours van de Giro d’Italia 2019 gepresenteerd worden. Organisator RCS heeft een uitnodiging verstuurd naar de pers en andere genodigden. De presentatie is in Bologna. Het gerucht ging al rond, maar met deze locatie voor de presentatie lijkt het zeker dat het Grande Partenza volgend jaar in de universiteitsstad. Naar verluidt gaat het om een korte tijdrit.


Groenewegen creatief met prijzen na Koolskamp Koerse

Dylan Groenewegen heeft op ludieke wijze zijn zege in het Kampioenschap van Vlaanderen – ook wel Koolskamp Koerse – gevierd. De sprinter van LottoNL-Jumbo ontving na zijn overwinning een grote piraat-achtige hoed (van sponsor Napoleon Games) en een driewieler. In een video op social media steekt hij de draak met beide presentjes.

JLT Condor verdwijnt uit het peloton

Het Britse JLT Condor zal in 2019 niet meer terugkeren in het peloton. De Continentale formatie werd in 2007 opgericht en heeft door de jaren heen bekende namen als Zakkari Dempster, Jonathan Tiernan-Locke, Hugh Carthy en Ed Clancy onder contract gehad.

Grant Young, manager bij Condor Cycles, benadrukt dat hij trots is om zolang deel uit te hebben kunnen maken van het team. “Het ondersteunen van de ploeg het voorbije decennium maakt me extreem trots. Ik heb Condor-fietsen gezien in zeges op nationale kampioenschappen en bij zeges in Australië, Japan, Frankijk, Spanje en Zuid-Korea, om er een aantal te noemen. We hebben allemaal genoten van het samenwerken met JLT, een bedrijf vol enthousiaste mensen die graag meer leren over de sport, velen van hen fietsen nu ook zelf”, aldus Young.

JLT blijft nog in de wielerwereld actief als privésponsor van Ed Clancy. “We zijn blij om te kunnen bevestigen dat JLT betrokken blijft in het wielrennen door onze doorlopende sponsoring van Ed Clancy. We ondersteunen hem op zijn reis naar hopelijk een vierde Olympisch succes in 2020”, aldus CEO Nick Williams-Walker.

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
17 september 2018 15:54
Wahahahaaa, kijk die bowlingbal nou, hahaaha, gewoon een piraat hey, hahaha !!!
17 september 2018 16:34
Wat heeft een bowlingbal nu weer met dit filmpje te maken ? Rare opmerking.
17 september 2018 16:48
@RV
Een bowlingbal heeft weinig initiatief en geen controle over zijn bewegingen. Bij dit filmpje past hij zeker ook niet. Daarom graag iets anders verzinnen a.u.b.
17 september 2018 17:50
@dumoman Een goed volger van Wf weet dat de bijnaam voor Groenewegen op deze site "de bowlingbal" is. RV gebruikt deze bijnaam regelmatig in zijn posts. Naesen heeft na de Tour d'Eurometropole in 2016 hem zo genoemd na het afwijken van de lijn in de sprint. Hier wijkt Dylan toch ook duidelijk van zijn lijn af. Meer bewijs dan deze beelden hoef je toch niet te hebben.
Maar als nieuwe bijnaam zou "de Piraat" hem ook niet misstaan!
17 september 2018 18:22
Het is een domme bijnaam en het blijft een domme bijnaam....
17 september 2018 20:34
En bij de NS werken alleen maar zuurpruimen... Topbijnaam!
17 september 2018 20:38
Ik vind 'De Piraat' wel een leukere bijnaam dan 'De Bowlingbal'. Misschien stopt RV er dan ook eindelijk een keer mee, hij is sowieso de enige die die naam gebruikt.

Grappig filmpje trouwens, kan er wel om lachen :)
    17 september 2018 23:14
    Een sprinter gaat hard en is zwaar, net als een bowlingbal. Groenewegen is zelfs voor een sprinter fors en breed en daarmee wel vergelijkbaar.
    Waar zou piraat verder op slaan?
    18 september 2018 16:20
    De piraat past bij een sprinter die een echte rittenkaper is. Zou dus prima passen!
17 september 2018 20:38
Een bowlingbal met humor!
17 september 2018 22:04
Dit valt bij mij meer in de smaak dan het filmpje van Tom!
17 september 2018 22:09
Haha, joho joho!
17 september 2018 23:01
Hey wat toevallig, Dylan heeft de zelfde schoenen als ik heb. Wat is die jongen toch gewoon gebleven..
18 september 2018 09:17
Kan zoals altijd niet wachten op de presentatie van het Giro parcours 2019. Maar ben vooral ook benieuwd welke toppers hun opwachting gaan maken volgend jaar. Het lijkt me in ieder geval voor Mas een uitdaging om de Giro te rijden met de Vuelta als dubbel. En zouden ze TD toch kunnen verleiden als er 2 zeer lange tijdritten gepland zijn?

Reacties zijn gesloten.