Jeugdwedstrijden tijdens Wereldbeker Hulst afgelast

maandag 20 december 2021 om 14:43
Jeugdwedstrijden tijdens Wereldbeker Hulst afgelast

Geen David Haverdings in Hulst - foto: Cor Vos

Tijdens de Wereldbeker-manche in Hulst zullen er geen jeugdwedstrijden plaatsvinden. De aangescherpte corona-maatregelen in Nederland dwongen de organisatie daartoe. In Hulst was er weliswaar geen Wereldbeker-manche voor beloften en junioren, maar werd er voor die laatste categorie en de nieuwelingen wel een losse cross georganiseerd. Die zijn nu van de baan.

Dat meldt de organisatie aan WielerFlits. De Wereldbeker-cross voor de mannen en vrouwen gaat sowieso wél door, al zal dat – ook vanwege de coronarestricties – zonder publiek zijn. In Zeeuws-Vlaanderen komen zowel wereldkampioen Mathieu van der Poel, Belgisch kampioen Wout van Aert en Brits kampioen Tom Pidcock in actie. Bij de vrouwen zijn normaal gesproken ook toppers als Lucinda Brand, Marianne Vos en Denise Betsema aanwezig.

De beloften – zoals Pim Ronhaar en Thibau Nys, maar ook Puck Pieterse en Fem van Empel – rijden tijdens deze Wereldbeker met de elite mee, zoals voorzien. Alleen in Tábor, Namen (afgelopen zondag), Dendermonde (komende week), Flamanville en Hoogerheide zijn er losse Wereldbekers voor de beloften. De Vestingcross in Hulst staat op de kalender voor zondag 2 januari 2022.

Dit artikel delen:

8 Reacties

FDJ 20 december 2021 om 16:40

Jammer dat de jeugdsport opnieuw zo wordt gestraft. De jeugd heeft de toekomst. Snappen dit soort organisaties dan niet dat als je de jeugd nu geen wedstrijden biedt de motivatie voor de sport afneemt en ze misschien wel stoppen. En dan? De huidige toppers stoppen ook een keer. Aanwas is en blijft belangrijk. Dikke min voor Hulst.

platteprijs 20 december 2021 om 16:52

Het is idd zonde. Maar ik weet niet of je de organisatoren dit geheel of gedeeltelijk kunt verwijten. Uiteindelijk worden de strenge lockdownmaatregelen nu genomen omdat De Jonge en Rutte veel te laat met boosteren zijn begonnen.

Theo Bovengemiddelkamp 20 december 2021 om 17:02

Volgens mij ligt het niet aan de organisatie, maar mag het niet georganiseerd worden, omdat deze categorieën niet onder het predicaat topsport valt.

FDJ 20 december 2021 om 18:26

In het geval dat de jeugdwedstrijd niet onder topsport valt heb ik niets gezegd over Hulst, maar speel ik de bal door naar het kabinet. Zonde dat zij de jeugd en sport op deze manier behandelen als zolang.

Arie den Blanken 20 december 2021 om 18:35

Deze lockdown is ook een gevolg van een heel groot deel in aug-sep met de basis maatregelen omgingen alsof de crisis voor bij was en daar krijgen we nu de rekening voor gepresenteerd.

Michelangelo 20 december 2021 om 18:40

“zeg mondkapje waar ga je heene, naar het vuil, naar het vuil”…

Precies dus wat Arie zegt. In de rest van de wereld was nog gewoon corona aanwezig, maar in Nederland was alle ellende weer achter de rug… aldus onze beleidsmakers.

kleomantre 20 december 2021 om 19:39

Nu is er weer omnikron en kunnen ze dezelfde foute riedel vanwege de onzekerheid weer gaan herhalen.

Als er iets duidelijk wordt, is dat je als je komende jaar wil toewerken naar een exit-strategie, je hierin plaats moet gaan maken voor een registratie gebaseerd op 1. Niet ziek geweest 2. Ziek geweest en bij categorie 2 eventueel subcategorieën aanbrengen (hoe ziek, plus hoe snel na welke prik).

Hoe meer er in categorie 2 komen en waarvan we het weten, hoe meer mensen we grofweg kunnen wegstrepen als risicogeval voor de winter in 22-23 als ze enkel milde symptomen of er geen hadden. Iedereen die het virus doormaakt en dit goed af is gegaan is een behoorlijke tijd (als ik de grafiek goed heb geïnterpreteerd), zeker meer dan een jaar goed beschermd. Die het er zwaar mee hadden zouden wellicht nog wel een risico hebben en die kun je dan tijdig boosteren, ga er vanuit dat de meeste daarvan er niet onwelwillend tegenover staan.

Arie den Blanken 21 december 2021 om 11:04

Michelangelo.: Niet alleen onze beleidsmakers maar het grootste deel van het volk dat het hier veelal beter meent te weten dan de deskundigen en zich daar ook naar gedragen

Headlines

Materiaalzone