Jesús Herrada: “Deze overwinning is voor mijn broer”
foto: Cor Vos
donderdag 29 augustus 2019 om 17:55

Jesús Herrada: “Deze overwinning is voor mijn broer”

José Herrada liet gisteren nog een unieke kans liggen op een ritzege in de Vuelta a España, maar één dag later was het wel raak voor zijn jongere broer Jesús. De puncheur van Cofidis wist in de laatste kilometer medevluchter Dylan Teuns uit het wiel te kletsen. “Deze overwinning is voor mijn broer”, zo liet de jongste Herrada weten in het flashinterview.

De 29-jarige Herrada profiteerde optimaal van de situatie, aangezien grote concurrent Teuns vooral met de rode trui bezig was. Hierdoor had de Belg geen antwoord op de versnelling van de Spanjaard. Voor Herrada is het zijn eerste ritzege in zijn thuisronde. “Ik wist dat Dylan een van de sterkste renners was in de vlucht”, zo begint hij zijn verhaal.

“Dat heeft hij wel laten zien in de voorbije Ronde van Frankrijk. Dit is mijn eerste ritzege in een grote ronde, al droeg ik vorig jaar al enkele dagen de rode leiderstrui. Het is allebei heel erg mooi”, aldus Herrada, die won na een felbetwiste etappe. “Het was niet makkelijk om te ontsnappen, aangezien Astana een strak tempo reed.”

“In de finale waren de verschillen klein, maar ik wist dat het moest gebeuren in de laatste kilometers. Ik wist het tempo van Teuns te volgen en het af te maken. Dit is echt prachtig. Ik draag deze zege op aan mijn broer, die gisteren bijna de rit wist te winnen. We hebben ons doel bereikt”, zo besluit de ritwinnaar.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
29 augustus 2019 17:57
"dan wint hij ook eens wat."
29 augustus 2019 18:20
Wrijf het er nog maar even in bij je grote broer.
29 augustus 2019 19:01
Zijn broer redde het gisteren niet, is inmiddels 33. Jesùs redde het vandaag wel maar wellicht dat hij ook tegen het een en ander aanloopt wanneer hij die leeftijd heeft bereikt.

Reacties zijn gesloten.