Jeroen Meijers een jaar langer in Maleisische dienst

donderdag 23 september 2021 om 14:27
Jeroen Meijers een jaar langer in Maleisische dienst

foto: Cor Vos

Jeroen Meijers koerst ook in 2022 voor Terengganu Cycling Team. De 28-jarige Nederlander, in het verleden actief voor Roompot-Nederlandse Loterij, heeft via social media laten weten dat hij zijn contract heeft verlengd.

Meijers koerst al enkele jaren voor exotische ploegen, nadat hij eind 2018 geen contractverlenging kreeg bij Roompot-Nederlandse Loterij. De Tilburger reed vervolgens twee jaar in Chinese dienst en komt inmiddels uit voor Terengganu Cycling Team, een ploeg met een Maleisische licentie. Vanwege coronarestricties kwam hij dit seizoen niet al te vaak in actie, maar toch gaan beide partijen nog een jaar door.

Meijers reed sinds april voornamelijk wedstrijden in Turkije, maar maakte ook zijn opwachting tijdens het NK wielrennen op en rond de VAM-berg. Meijers haalde overigens de finish niet. In Turkije volgden er ereplaatsen in de Grand Prix Velo Erciyes (vijfde) en de Grand Prix Develi (tweede).

Eerder dit jaar spraken we nog uitgebreid met Meijers over zijn ervaringen bij de Maleisische ploeg. Of we Meijers ooit nog terug zullen zien in Europa? “Zeg nooit ‘nooit’, maar het is alweer drie jaar geleden. Hoe langer dat het nu nog duurt, hoe kleiner de kans lijkt te worden. Zolang ik het hier naar mijn zin heb, zit ik er goed, maar als er iets anders op m’n pad komt is de stap zo gemaakt.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Handige Harry 23 september 2021 om 16:06

Toch wel mooi die Nederlandse renners die voor het avontuur gaan.
Lijkt mij een stuk leuker dan ergens in een klein ploegje in Europa te rijden.

Voor de kenners:

In het voetbal heb je Lutz Pfannenstiel, een Duitse keeper die op elk continent profvoetbal heeft gespeeld, is er ook een wielrenner die een ploeg heeft gehad op elk continent (minus Antarctica natuurlijk)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone