Debusschere klopt Vermeltfoort in slotrit Ronde van België, eindzege Keukeleire

zondag 28 mei 2017 om 16:20
Debusschere klopt Vermeltfoort in slotrit Ronde van België, eindzege Keukeleire

Jens Debusschere - Foto: Sirotti

Jens Debusschere heeft in de Ronde van België de slotrit naar Tongeren gewonnen. De renner van Lotto Soudal won na een rit van 169 kilometer de massasprint. Coen Vermeltfoort (Roompot-Nederlandse Loterij) eindigde op een tweede plaats. De eindoverwinning ging naar Jens Keukeleire.

Vijf renners gingen op de laatste dag van deze rittenkoers op avontuur. De Nederlander Taco van der Hoorn (Roompot-Nederlandse Loterij) had onderweg gezelschap van Matthias Brändle (Trek – Segafredo), Daan Soete (Telenet Fidea Lions) en de broers Tim Declercq (Quick-Step Floors) en Benjamin Declercq (Sport Vlaanderen – Baloise). Het peloton liet de vijf echter niet te ver wegrijden, de maximale voorsprong werd niet veel groter dan twee minuten. Op dertig van het einde voor het einde werden de vluchters, vlak voor de gouden kilometer, ingelopen.

Tijdens de gouden kilometer won Keukeleire de eerste sprint, waardoor hij dankzij de drie bonificatieseconden de virtuele leiding in het algemeen klassement overnam van Rémi Cavagna. In de tweede en derde sprint moest Keukeleire Philippe Gilbert voor laten gaan. De tussensprints zorgden ervoor dat er een nieuwe kopgroep ontstond. Ondanks een voorsprong van twintig seconden zou de groep even later toch worden ingerekend.

Een grote groep zou gaan strijden om de overwinning. Keukeleire kwam enkele kilometers voor het einde ten val. Omdat het binnen de laatste drie kilometer was, zou het hem geen tijdsverlies kosten. In de massasprint wist Debusschere zijn wiel als eerste over de finish te drukken.

Dit artikel delen:

2 Reacties

vanSpringel 28 mei 2017 om 16:24

Knap ! Op oe gezicht gaan en toch winnen. Tis ‘m gegund.

Dolfy 28 mei 2017 om 18:36

Echt maar net niet voor Vermeltfoort, zeer knap van hem!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair